08.08.2012 Kuikan lavalla

Tämän kesän viimeisissä naistentansseissa keskiviikkona oli esiintymässä Pekkaniskan Pojat. Reilu kaksi viikkoa sitten sain olla edellisen kerran heidän tansseissaan, jotka olivat mieliin jäävät kaikin puolin. Sellainen heidän tanssi-iltansa oli nytkin. Juhlan tuntua. Viihtyisä, kotoinen, iloinen ja lämmin tanssi-ilta. Tunnelman loivat esiintyjät ja paikalla ollut tanssiväki, joka koostui kaikista kansankerroksista ja tanssitaidosta laidasta laitaan.

Tuttuja oli tullut paikalle ympäri maan. Monia sellaisia, joita en enää nykyisin tapaa, kun mm. Kaakonkulman tanssipaikat ovat jääneet entiseen elämääni. Loma-aikana voi suunnitella matkareitit itselleen mieleisesti ja moni oli niin tehnytkin. Lisäksi paikalla oli lähiseudun tanssijoita, joten väkeä riitti. Lisäpiristeenä vai “pelkona” oli paikalla osan iltaa myös TV-kamera. Kuikan lavan 60 v juhlia vietettiin tänä kesänä. Paikan isäntää haastateltiin ja joitakin tanssijoita.

Päätin unohtaa kameran ja hakea kaikkia niitä tuttuja herroja, joita en aikoihin ole nähnyt ja myös niitä, joita tansseissa pitkin kesää olen tavannut. Ei se tosin ihan helppoa ollut, sillä tungos oli valtaisa, mutta aika hyvin onnistuin, ainakin välillä. Orkesterin tauot olivat hieman pidempiä kuin normaalisti. Ennätin tavata soittokunnankin.

Musiikki oli sitä, mistä tanssiväki pitää. Sitä esitettiin iloisin ilmein koko orkesterin voimin. En voi olla ihailematta solistin Matti-Sakarin tapaa huomioida yleisö, ohitanssivat parit. Sellaista en ole tavannut kenenkään muun orkesterin illoissa. Uskon, että tanssiväki sai sitä mitä oli tullut kuulemaan. Kauniita kappaleita, hitaita ja rokkiakin ja tangothan ne saavat minut syttymään.

Myös tanssipaikka sai ansaittua mainosta TV:n kautta. Osa nauhoituksesta löytyy YouTubesta Kuikka Kuikan lava ja MTV3 8.8.2012. Tervetuloa vaan tanssikansa ensi kesänä ympäri Suomea lavatunnelmiin. Hyvän mallisen tanssilavan lisäksi piha-alueella on karaokepaikka lauluhaluisille ja maan parhaat grillikyljykset kruunaavat illan.