27.10.2012 Kivistön työväentalolla

Tämän syksyn tanssipaikkavalintani alkavat tuntua oudoilta itsestänikin. Jokin kai on vialla pääkopassani. Jos nyt oli oikeat hyväntekeväisyys-tanssit, niin samaan luokkaan on mennyt jo välillä jonkin aikaa muutenkin. Musiikkia voi kuunnella kotonakin.

Punaisen Ristin Jyväskylän osaston järjestämät Hyväntekeväisyys-tanssit saivat minut lähtemään paikalle. SPR:n henki minulla on ollut päällä vuosikymmenet ja toimin itsekin aiemmin järjestössä mukana kauan aikaa. Illan solistia, Terhi Matikaista, olen nähnyt tanssiessa kaksi kerta aiemmin. Oikein herttainen, kaunis laulaja ja vielä tangolaulaja. Tosin jäi kakkoseksi Seinäjoella 2012, mutta se ei ole tainnut haitata hänen uraansa.

Iltaa juonsi maineikas ja hyvin persoonallinen herra Raimo Vakkuri, joka sananruoskallaan ainakin arpajaispalkintojen juonnoissa hipoi rajoja. Huumorinkukkia sopii kyllä jakaa.  Tv-toimittajan ja vapaan luennoitsijan taidoilla sana oli hallussa koko ajan. Välillä kyllä puheensa lähentelivät kohtuullisuuden ja hienotunteisuuden rajoja. Ehkä minulla oli tiukka pipo päässä.  Musiikkijuonnot sujuivat kovasti positiivisin ja kehusanoin niin illan tähteä kuin SPR:äkin kohtaan.

Ilta piti alkaa klo 19.30, alkoi noin klo 20. Orkesteri oli kovin kansankynttilävetoinen, ainakin rumpali ja haitaristi olivat opettajia ja ehkä samaa lajia kaksi muutakin. Hyvin soitti tämä ilmeisesti vähemmän esiintynyt orkesteri. Mutta tanssiväki ei ollut ihan sitä, mitä olin etukäteen arvellut. Tai oli sitäkin, mutta lähes kaikki. Pariskuntia. Meitä naisia istui kyllä pitkän penkkirivin täydeltä ja vapaita herroja oli kourallinen, siis hyvin vähän. Katossa olevat tuuletusropelit pyörivät täysillä ja kylmä siinä tuli istuessa. Onneksi ne sammutettiin.

Muutaman tanssikappaleen tanssin illan aikana, kun tanssiaikaa ei ollut ihan samoin kuin tavallisissa tansseissa. Orkesteri soitti kai 45 minuuttia ja Vakkuri puhui noin 15 minuuttia eli näin jatkui vaille yhteentoista, jolloin alkoi arpajaisvoittojen arvonta. Lahjapöytä oli kyllä komea ja varmaan 20-25 minuuttia Vakkuri huuteli arpalippujen numeroita ja nopsat tytöt toimittivat lahjat voittajille. Itseänikin onnisti, sain erään apteekin lahjoittaman kassin ihonhoito- ym tuotteita. Kaikki lahjat olivat lahjoituksia SPR:lle, joten ilmeisesti ilta tuotti lipputulojen kanssa voittoakin. Olivatko illan esiintyjät ilmaisia, siitä en tiennyt, mutta uskon, että hyväntekeväisyys sattui ainakin osin heidänkin kohdalleen. Puoli kaksitoista olin kotona ja sain kirjata taas elämys-kokemusillan.