19.10.2012 Keurusselkä

Sääkin oli suosiollinen matkaan. Kuiva tie ja uudet nastarenkaat alla. Orkesteri Helminauha oli ennättänyt soittaa pari kappaletta ja tango oli parhaillaan menossa, kun astuin sisälle. Istumapaikkaa ja samalla hyvää näköalapaikkaa kaipasin ja se löytyikin erään varttuneen pariskunnan pöydästä. Heitä olikin linja-autolastillinen tullut jo edellisenä päivänä virkistysmatkalle tähän lomakeskukseen. Eläkeläisiä kun olivat ja pirteitä, ainakin tämä pariskunta, niin lomakohde oli kyllä sopiva. Talo tarjoaa kaikenlaista viihdykettä iltamenoja myöten. Ruokakin oli ollut hyvää.

Edelleenkin polveani säästellen olin osin kolmen läsnäolotuntini ajan katselulla ja kuuntelulla. Helminauha minut sai ajamaan paikalle. Oli mennytkin aikaa edellisestä tapaamisesta. Tuttu oli soittokunta, asuivatkin samalla kylällä kuin minäkin. Orkesterin haitaristi Kalle Kämäräinen oli Kultaisen harmonikan osallistuja vuodelta 2009. Hän oli kuuden parhaan joukossa. Samana vuonna orkesterin solisti, Markus Kokkonen, joka muuten esiintyy saman ajan kuin soittajatkin, oli tangomarkkinoilla mukana ollen kolmen parhaan miehen joukossa. Komea on hänen äänensä ja varsinkin tangoissa hyvin edukseen. Jos on koko mieskin komea herra. Siis musiikin puolesta ilta oli onnistunut.

Enkä nyt voi valittaa hakeneista herroistakaan, joita oli kuusi kappaletta. Kahden herran kanssa tanssin kahdet parit. Tanssittuja lajeja olivat ihan rumbana viety kappale, hidas valssi, kävelyhumppa ja foksin eri muotoja loput. Tangot kuuntelin sujuvasti. Kuten En kasvojas muista ja Punatukkaiselle tytölleni ym. Ei tuntunut pahalta, kun paikalla oli lähes kaikki pariskuntia ja joukossa yhden käden sormin laskettuna parittomia herroja. Puolilta öin sitten näytti ilmaantuvan lattialle muitakin, mutta minulle sopivia tangoherroja ei näyttänyt olevan. Tanssinharrastajia oli pariskunnissa yksi pari. Työviikon jälkeen oli ihan mieleinen ilta olla kuulemassa hyvää tanssimusiikkia ja tavata myös soittajat. Helmiä he ovat edelleen minulle soittajina ja esiintyjinä.