13.10.2012 Pesäkalliolla

Tämä oli kyllä täysin ekstemporeematka. Entisen elämäni tanssipaikka, jossa usein olin käynyt, on jäänyt unholaan. Kaksi mieleistä orkesteria saivat lähtöni aikaan. Pekkaniskan Poikienkin tapaamisesta oli aikaa ja vielä kauemmin, kun viimeksi olin Kiintotähden ja Teuvo Oinaan illassa. Löysin sattumalta nettiä selatessani MeänTorniolaaksolehden haastattelun Oinaasta viime kesältä ja siinä oli monta uutta asiaa, mitä en tiennyt Oinaan taustasta. Kuten Erottamattomat-tangostakin. Tuli oikeastaan hyvin nostalginen olo kaikista tiedoista.

Lähtöni on viime aikoina tapahtunut hitaasti ja niin nytkin. Musiikki oli soimassa kun saavuin paikalle. Pihamaa oli täynnä autoja ja niin oli väkeäkin sisällä. Oinaan orkesteri Kiintotähti oli aloittanut illan. Huomasin lavalla uuden soittajankin - kukas nyt oli jäänyt pois. Facebookin mukaan soittaja on Mikko ja ollut jo jonkin aikaa. Milloinkas minä viimeksi soittajat näinkään. Tango oli soimassa, kun pääsin tanssilattian tuntumaan. Ei yhtään sellaista herraa ollut lähelläkään, jonka kanssa olisin tanssinut aiemmin. Päinvastoin, vieraalta näytti koko porukka. Niinpä siirryin istumaan penkkiin ja siinä melkein iltani vietin.

Sainkin tehdä siinä orkesterilavan edessä istuessani erilaisia havaintoja tanssiväestä. Jotain mitä en ole ennen havainnut, vaikka olin sen tiedostanutkin. Sen mikä kontakti on tanssiväellä ja Pekkaniskan Pojilla. Istuin siis selin orkesteriin, vaikka tavallisesti orkesteri on silmissäni. Kyllä siitä tanssi ohitseni illan aikana monen monta tanssijaa/tanssiparia ja ne tervehtimiset ja vilkuttelut lavalle olivat lähes jatkuvia. Kohteena oli enimmäkseen Matti-Sakari, jos osansa saivat toisetkin soittajat. Matin ja koko orkesterin iloiset ilmeet ja eleet olivat vastauksia tanssijoille. 

No, enhän ihan tanssimatta ollut. Muutamat tutut hakivat tanssimaan ja oikeastaan aika monet, mutta jäi kyllä istuma-aikaakin. Naistentunnilla löysin suunnilleen ne herrat, jotka olivat minua hakeneet. Siltä osin ilta meni hyvin, mutta liian monta hyvää tanssikappaletta kuuntelin. Naismuuri oli valtaisa edessäni, joten eturivistä pääasiassa haettiin. Jotkut herrat tosin etsivät takaakin haettavia/tuttujaan. Tangoja sain tanssia tuttujen mieleisten herrojan kanssa ja kaikki muutkin tanssitut kappaleet olivat hyviä. Tuntemattomat eivät minua hae. Varmaan suojaava ulkonäkö. Ennen lähtöäni sain tanssia hyvin mieluisen herran kanssa tangot ja sitä edeltävät kappaleet. Kiitos Matti-Sakarin ajoituksesta kappaleiden suhteen. Kiitos myös humpasta Armaani on kuin huhtikuu, "omasta"  rumbastani ja hitaasta valssista On syömmes jäätä, joka onkin kuultavissa koska vaan uudelta PNP:n ja Souvareiden yhteiseltä levyltä Tanssikansansuosikit.

Taisin olla perillä hieman kauemmin kuin mitä tein matkaa yhteen suuntaan tanssipaikalle. Mutta mukava oli olla läsnä, kun paikalla oli kaksi hyvin mieleistä orkesteria ja ne muutamat tutut tanssiherrat. Muutoin tunsin kyllä oloni niin vieraaksi, että ehkä en tee enää paikkaan matkoja.