09.11.2012 Keurusselän ilta

Jälkeenpäin ajatellen joskus teen ratkaisuja, joilla ei aluksi tunnu olevan päätä ei häntää. Keurusselkä ei ole useinkaan tanssijoiden suosiossa. Nyt kuitenkin tuli mieleeni biorytmieni tila. Viikko sitten oli kaikki vireystilat kovin korkealla plussalla ja käyrän mukaan ne eivät olleet pudonneet viikossa “miinukselle”. Niinpä ymmärsin, mitä tein, kun ajoin Keurusselälle. Positiivinen olotila oli ylläni. Oli kyllä ihan oikeakin ajatus päässäni.

Huomasin illan orkesterin tietoja etukäteen katsellessani, että siinä on välillä mukana eräs tuttu soittaja. Arvelin varmistaa, onko hän nyt paikalla. Ajomatka oli ollut mukava. Kuiva tie, ei juuri liikennettä. Sisälle päästyäni ajattelin, että tänä iltana ei ahdista ainakaan väenpaljous. Onneksi ei ollut mitään pikkujouluja tälle illalle. Kahvit ja suklaakakkupalan nautin aluksi ja tuoremehuannokseni kanssa sitten istuin pöytään, josta oli hyvä näköyhteys lavalle ja tanssilattialle.

Orkesteri Haavekuva aloitti illan valsseilla. Eräs herra haki tanssimaan kappaleparin vaihtuessa eli toinen valssi tanssittiin. Ei ollut oikein valssi herralla hallussaan ja omintakeista oli vienti. Vietävässä kai vika. Ajattelin, että pääsen pois lattialta, mutta herra oli halukas jatkamaan seuraavana esitettävän foksin.

Mukavia kappaleita esitettiin illan aikana. Orkesteri voi hoitaa esiintymisen ilman solistiakin. Hyvin sujuivat laulut heiltä kaikilta. Kun rumpalit ovat tietyistä syistä olleet aina sydäntäni lähellä, niin heidän taitojaan seuraan mielenkiinnolla. On heissäkin tullut vastaan, ettei minun vähäinen musiikkitajuni ymmärrä. Tällä kertaa “ymmärsin”. Taitava soittaja hän oli. Yhdessä kitaristin ja haitaristi/kosketinsoittajan kanssa he saivat aikaan mukavaa tanssimusiikkia ja äänentoisto oli myös kohdallaan.

Alkuillasta tangolle haki herra ja jos ei olisi sanonut, että vuosi sitten tanssimme tässä samassa paikassa, niin en olisi muistanut. Kaakonkulmalta hän oli ja kyläreissulla näillä seuduilla kuten viimeksikin. Hänen kanssaan tulikin tanssittua useampi kappale. Kovin oli hyvä kroppatuntuma hänen kanssaan. Hänen kaverinsa haki yhdelle kappaleelle ja se oli tango. Hän puhui koko ajan ja piti katseluetäisyydellä itsensä. Tangosieluni yritti vaieta ja minä vain nyökyttelin ja hymyilin.

Muutama muukin herra haki ja kaikki lajit tanssimme foksina ja eräs ihan vain rytmisesti kävellen. Mukavin vienti oli eräällä herralla, jossa arvelin olevan hevosmiesverta. Tumma oli ja hyvännäköinen. Juoksijahevosia hänellä oli. Kaverinsa tanssitti myös ja tuntui olleen ohjastaja. Hänelläkin oli rytmi hallussa.

Kaiken kaikkiaan tanssiminen oli vähäistä, silloin tällöin. Minulle jäi taas aikaa havannoida soittokuntaa ja solistia Teemu Lehtolaa. Hän aloittikin illan toisella osuudella. Tyylikäs nuori herra, jolla on meriittiä laulupuolella. Odotin kyllä tangoissa tulevan esille enemmän tunnetta ja voimaa. Tango Lago Maggiore oli kyllä upea esitys. Loppua kohti hänen kappaleensa muuttuivat nopeammiksi ja väkihän heilui kuin heinäpellolla. Mukava olisi ollut tanssia rumbaa, chachaata, sambaa ja ne hitaat valssitkin. Mutta niihin lajeihin ei herroja ollut paikalla.Taukomusiikkina esitetty Sauli Lehtosen tango koskettaa aina minua.

Asiakkaita ei ollut kovin tänä iltana. Baarin puolella istui oma joukkonsa eikä juuri tanssilattialle vaivautunut. Tanssijoissa oli kaksi paria, jotka tanssivat hyvin. Toisella parilla oli omaperäinen tyyli sopien useimpiin tanssilajeihin ja sitä oli kyllä hauska katsella. Hymyäni en voinut estellä. Toinen pari ilmaantui illemmalla ja tanssi lajien mukaisesti useimpia lajeja. Sen huomasin, että niin hyvä kuin herra oli vienneissään, niin tango meni foksaten ja hänellä ei ollut sitä jotain mitä tango tarvitsee. No, lattarit olivat kyllä hallussa ja hyvin. Ehkä erillään tanssiminen oli hänen juttunsa. Kaikki hyvä ei taida sopia yhteen ihmiseen, ei tanssimisessakaan… 

 Niin, lavalla ei ollut tällä kertaa odottamaani soittajaa. Keskustelu illemmalla rumpalin kanssa selvensi heidän esiintymisiään. Useammassa soittokunnassa kun soitetaan, niin siinähän riittää sovitteluja. Pääasia on, että töitä riittää kaikille. Ehkä jossain osun taas heidän tanssi-iltaansa.