02.12.2012 Kivistöllä Helmenkalastajat

Illan laulut ja musiikit olivat hyvät. Helmenkalastajat on oikea ja kunnon tanssiorkesteri. Senhän olen tiennyt jo kauan ja siksi heidän iltaansa pyrin pääsemään. Ovathan he voittaneet Viihdyttäjä 2008-tanssiorkesterikilpailun. Lisäksi on mukava katsella heidän iloista esiintymistään. Youtubessakin on kuultavana monen monta heidän kaunista kappalettaan. Solistilla on upea ääni, jos on näköä ja kokoakin.

Tanssin illan aikana lähes kaksikymmentä kappaleparia, vaikka istuinkin välillä mielestäni liian pitkään. Kai se oli omaa vireyden puutetta. Alkuilta tosin sujui hyvin tanssienkin. Naistentunneilla yritin olla rivakka, mutta hakuhitauteni on usein esteenä.

Uusi vieraspaikkakuntalainen tanssituttavuuskin tuli erään tutun naistanssijan kautta. Hyvin hän vei ja oli tanssijan ryhtiä olemuksessaan. Hitaalla valssilla oli myös hyvä viejä. Tunnisti ykkösen ja myös löysi sen, jos välillä sattui katoamaan. Myös pieni viive oli viennissä, mikä on suotavaa varsinkin, jos hidas valssi soitetaan oikealla nopeudella. Se on sitä toivomaani hitaan valssin tanssimista.

Erään tutun herran kanssa sujui useampia kappaleita illan aikana. Ennen orkesterimusiikkia levyltä tulleeseen chachaalle haki herra, jonka kanssa olein useimmiten sambaa tanssinut. Siihen tuli tilaisuus orkesterin soiton aikaan ja myöhemmin myös vielä toinen chachaa. Eräs tämän syyskauden tuttu tanssiherra haki jollekin kappaleelle ja perään tulivat polkat. Tietysti tanssimme ne, vaikka paikalla oli eräs toinenkin polkkamies, jonka kanssa tämä laji ja muutakin on sujunut kiitettävän hyvin. No, sain tanssia jenkat versioilla tämän toisen polkkamiehen kanssa ja myöhemmin humpat. Iloista on tanssiminen hänen kanssaan.

Olen alkanut huomata tanssi-illoista, että jos en koe tanssin iloa syystä tai toisesta, jumitun penkkiin istumaan ja melkein tekee mieli lähteä kotiin. Sain tanssia vielä toisetkin hitaat valssin illan aikana, mitä ei joka tanssi-ilta satu. Tangoja esitettiin useita ja tanssin pettymyksekseni vain kahdet parit. Ikäväkseni Sauli Lehtosen tango ja toinen hyvä vanha suomalainen tango sujuivat kuuntelulla ja melkein sydämeen koskee sellainen. Tangoja en haluaisi jättää väliin varsinkaan jos paikalla on tangomiehiä.

Poistuin paikalta, kun orkesterille jäi vielä hieman soittoaikaa. Tanssintaitaja basistin kanssa sain vaihtaa kuulumiset ennen lähtöäni. Ehkä jossain sitä polkkaa vielä kokeillaan. Lavalla oli lisäksi toinenkin polkan taitaja. Ei siis ollenkaan ihme, jos musiikit ovat kohdallaan, kun soittajat osaavat myös tanssia hyvin.

Pakkanen oli kivunnut jo illan aikana lähelle kahtakymmentä. Lunta sitten saimme parin päivän aikana hyvin ja aluksi tuulen kera. Tästä ne hiihtokelit sitten alkoivat ja jatkuvat.