30.12.2012 Kivistöllä

Esiintyjinä olivat Huikon veljekset ja Jonna Ortju. Kolme oli veljestä ja rumpali ei kuulunut sarjaan, joskin oli taitava muusikko. Ilmeisesti oli nyt tuuraajana orkesterissa. Minulle kerrottiin, että toimii lyömäsoitinopettajana konservatoriossa. Lieneekö niin. Jonnalla olikin hyvä ääni. Mielikuvani hänestä on vuosien takaa, hyvin monen vuoden. Silloin en pitänyt hänen esityksistään, jos en pukeutumisestakaan. Jotenkin oli silloin yllään peppipitkätossumainen asu ja orkesteri oli joku muu kuin nykyinen. Nyt hän yllätti äänellään.

Illan aikana tangoja esitettiin neljät, joista vain yhdet livenä. Ei sillä, iloni olivat Reijo Taipaleen tangot taukomusiikkina ja kun tanssin kaikki neljä kappaleparia, niin tyytyväinen olin. Orkesterista on kokemus ainakin reilun neljä vuoden takaa ja silloin rumpali oli laulanut illan ja tangoja oli kuulunut joka tunnilla ja lisäksi taukomusiikkina.

Illan musiikiksi orkesteri oli valinnut paljon valsseja. Erityiskiitoksen ansaitsee solisti hitaasta valssista Yö katseessasi. Tavallisissa valsseissa oli ihan hyviäkin, kun vain viejä hallitsee askeleensa ja tilan. Töpöttely ei sovi jaloilleni valssissa. Humppaa ja fokseja oli myös runsaasti. Käden alitansseina niitä fokseja moni tanssi lattian keskellä ja vähän muuallakin. Taukomusiikissa kuuluivat chachaat ja ainakin yhdet sambat. Toisetkin sambat esitettiin, mutta lavalta vai levyltä. Ei tarkkaa mielikuvaa.

Tänään paikasta puuttuivat muutamat tutut herrat. Itsekin olin ajatellut, että jätän tämän illan väliin. Nyt tein poikkeuksen tai parempi sanoa, rohkenin hakemaan kahta vierasta herraa. Toinen on ollut usein samassa paikassa, mutta ei ole hakenut minua. Nyt sitten oma-aloitteisesti sanoi jutellessamme, että voi nyt sitten hakea minua, kun kerran ensiksi hain.

Toista herraa en ehkä ole nähnytkään aiemmin. Ne hitaat valssit tanssin hänen kanssaan ja hyvin menivät kuten myös tangot myöhemmin illalla. Kauniin rumban Satu rakkauden tanssin tutun herran kanssa ja vienti oli rumbamaisen kevyttä. Hän tosin osaa ihan rumbaakin. Myös tango hänen kanssaan oli mukava tanssia.

Tanssittajissani oli muutama, jotka harvoin hakevat ja ei sekään nyt haittaa. Teen itsekin samoin. Aina ei joka ilta ennätä hakea kaikkia, joita haluaa. Ensimmäisellä naistenhaulla yllättäen minua haki eräs herra, joka yleensä tanssii parinsa kanssa. Hänen humppansa on mielenkiintoisen etenevä ja kun hän on pitkä mies, minulla on kyllä hetkittäin tunne, etten pysty vastaamaan hänen vientiinsä. Minun käteni kädenalituksissa taitaa olla alamittainen.  Tangot kuitenkin olivat ne, jotka pelastivat iltani - ne Reijo Taipaleen. Jo hänen äänensä nostaa sieluni tunnetilaa ja saada tanssia hänen tangonsa on parasta mitä tiedän tanssilattialla.