29.12.2012 Haapamäen Suojalla

Sääkartat näyttivät TV-ruudussa punaista laajalti Keski-Suomen alueella. Mutta kun sää oli vielä ihan hyvä lähdin ajelemaan Haapamäen Suojalle, jossa Kaija Lustila ja orkesteri Rosette esiintyivät.

Väkeä ei ollut aluksi paljon, mutta pikkuhiljaa sali täyttyi. Harmi vain, ettei juuri tuttuja ollut. Pariskuntia oli paljon ja vapaat herrat olivat kovin varttuneita ja aiemmat kerrat muistaen, tanssitaito ei ollut vakuuttava. Niinpä tyydyin pääasiassa katseluun ja kuunteluun.

Orkesteri on yksi mieliorkestereistani. Pidän heidän soitoistaan ja saksofonisti on plussaa joukossa. He esittivät yhden osuuden ja seuraavalle tuli solisti Kaija Lustila. Aiemmin olen ollut useita kertoja hänen illoissaan ja olen aina pitänyt hänen äänestään. Sitä paitsi hän on muutenkin hyvin ystävällinen persoona.

Tangomarkkinoilla häntä ei kohdeltu oikeudenmukaisesti, mutta harvoinpa siellä viime vuosina paras laulaja on voittanut. Tangomarkkinat olkoot omassa arvossaan. Mutta voitettu toinen sija sai aikaan Kaija Lustilalle nousun laulajaurallaan, joka muutoinkin on ollut hyvä.

Mutta ennen kaikkea, nyt häntä kuunneltuani 45 minuuttia, voin vain todeta, että hän upein naisesiintyjä ilman tangomarkkinakruunuakin. Kun hän astui lavalle ja aloitti laulaa, niin hän valloitti kaiken ympärillään. Hänen äänensä syvyys ja kauneus on ihmeellistä. Mistä nainen saa voiman, mikä tavoittaa kuulijan sisimmän. Hän on kyllä oikea tangokuningatar.

Hän aloitti osuutensa Rotunainen-kappaleella - onhan hän itsekin sellainen.  Näiden tähtien alla on myös kaunis kappale, jonka hän esitti ja lauloiko hän nyt myös Rannalla-kappaleen. Reipasta musiikkia oli joukossa ja tanssikansa sai mitä halusi.

Ilta alkoi miestenhaulla ja neljä herraa haki minua. Solistin aloittaessa oli naistenhaku ja minua ei kiinnostanut hakea ketään. Tai oli hetki siinä alussa, kun hidas valssi alkoi kuulua. Ainoa mies, jonka kanssa olisin voinut tanssia sen, oli jo menossa lattialla. Niinpä jätin haut siihen. Vaille yksitoista solisti lopetti ja odottelin orkesterin soittajat tauolle. Kiitin heitä soitoista ja sain hymykuvan symppisorkesterista.

Ulkona oli vielä hyvä sää. Pienet tuulenpuuskat työntelivät lunta tien yli. Se ennustettu sää tavoitti meidät vasta kaksi vuorokautta myöhässä.