08.12.2012 Haapamäen Suojalla

Orkesterilähtöisiä ovat useimmiten olleet minun tanssipaikkavalintani.  Voimaorkesteri  kerrankin oli melko lähellä ja kun solistina oli vielä vuoden 2006 tangokuningas Marko Lämsä, jonka elävää ja antaumuksellista esiintymistä on ilo katsella, niin ei vaihtoehtoja tanssipaikan suhteen tarvinnut miettiä. Orkesterin basistin laulamaa hidasta valssia Lumous (Fascination) en jättäisi väliin.

Tosin tanssipaikkana Suoja on omanlaisensa tanssijapohjansa takia. Varttunut väki täällä käy minkä joskus joku keski-ikäinen tai nuorempi tanssija sattuu eksymään paikalle. Aina ei voi luottaa edes nimekkääseen solistiin tai hyvää tanssiorkesteriin. Varttuneille ihmiselle/pareille riittää, kun musiikki soi ja se on siinä. Niin se oli myös itselleni kauan sitten. Ei ollut harmainta aavistustakaan orkesterien taidoista, solisti saattoi olla joku nimekäs, mutta kaikki kelpasi. Liekö hyvä vai huono suunta, että kuuntelen niin tarkkaan esitettyä musiikkia.

Voimaorkesteri on tullut tutuksi tangokuningas Antti Ahopellon kautta. Joskin orkesteri esiintyy yksinkin tai jonkun muun solistin kanssa kuten nyt Marko Lämsän. Kun katselin lavalle Markon esiintymistä, niin siitä pursuaa iloa ja voimaa ja hän jaksaa esiintyä persoonallisen voimakkaasti. Ensi kokemus Markon esiintymisestä on ikimuistoinen vuodelta 2007. Minulla on ilo ollut olla läsnä useita kertoja hänen illoissaan ja hänen esiintymisensä suunta on vain ylöspäin.

Hänellä on runsaasti erinomaisen hyviä kappaleita. Eri tanssilajeihin sopivia. Tämän illan hän aloitti Hopeisella kuulla ja Vihreillä niityillä. Myöhemmin Il Mondo ja My way olivat upeat. Youtubesta löytyy monta kaunista kappaletta kuten esimerkiksi Ikuisesti Sinun. Kun hän laulaa tangoja niin kuin tangokuningas vain voi laulaa, niin toinen puoli hänessä on nopeiden kappaleiden esittäminen. Niitä kuuluu joka tanssi-iltaan. Jokaisen tanssijan pitäisi nähdä ja kuulla hänen varsinkin illan lopussa olevat potpurit ja rokit. Niissä on menoa ja vauhtia. Liekö kukaan videoinut hänen illan päätöstään - olisi kyllä paikallaan.

Illan tanssipuoli jää varjoon, kun eläydyn musiikkiin. Mukavia tanssiherroja oli paikalla ja tanssiminenkin sujui hyvin, mutta Marko Lämsän tanssi-iltojen musiikki ja koko esiintyminen ylittää kaiken muun. Muutaman tanssiherran kanssa tanssin toistakymmentä kappaletta oikein hyvissä vienneissä. Mm. yhdet hyvät tangot, hitaat valssit, chachaat, jenkat ja fokseja. Illan lopun potpurin tanssin vanhemman herran kanssa - hyvin kestimme kumpikin.