05.01.2013 Haapamäen Suojalla

Tälle illalle oli saatu paikalle oikein hyvät esiintyjät - Tarja Lunnas ja Rosso-orkesteri. Tällä kertaa tanssiva väkikin oli hieman erilaista kuin aiemmin. Tanssijoita oli tullut kauempaakin. Esiintyjillä oli varmaan osuutensa asiaan.

Illan alkupuolella haitaristi Anna-Liisa soitti kahdet argentiinalaiset tangot Por una Capeza ja olikos toinen nyt Adios Muchachos. Hänellä on joskus aiemmin ollut useampikin vastaavia tangoja Omega-orkesterissa ollessaan. Tässä eräs oikea tangojen ilta neljän vuoden takaa, jolloin Anna-Liisa ja Omega-orkesteri esittivät neljä argentiinalaista tangoa. Rosso-orkesterissa on jo jonkun aikaa ollut basistina komeaääninen ja komean näköinen herra, joka on tuonut esitettyihin kappaleisiin oman lisänsä.

Illan solisti Tarja Lunnas ja Rosso-orkesteri olivat saaneet tanssipaikalle tanssivaa väkeä. Pariskuntia oli osa, oikeastaan aika paljon. Heissä oli hyvää tanssitaitoa omaavia. Oli heitä muutama muussakin väessä. Orkesterilla on taito esittää hyvää tanssimusiikkia eikä ilta huonontunut, kun Tarja Lunnas aloitti osuutensa. Hänellä on hyvin paljon kauniita kappaleita ja niitä voi kuunnella YouTubessa. Hän on vuoden 1989 Seinäjoen tangomarkkinoiden tangoprinsessa, joka on esiintymisillään saavuttanut tanssiväen suosion. Ihailen hänen lauluissaan hänen sanojen ääntämistään loppuun saakka. Eikä vähimpänä, onhan hän tyylikäs nainen ja heitä onkin kaksi lavalla, sillä kosketinsoittaja/haitaristi Anna-Liisa Väkeväinen omaa myös hyvän äänen ja on pitkän linjan muusikko iästään huolimatta.

Tässä tanssipaikassa olen harrastanut kai enemmän istumista kuin tanssimista. Huolimatta vuorotuntihausta. En ole päässyt eroon kysynnän ja tarjonnan laista. Jos joku ei hae minua, yleensä en hae häntä. On poikkeuksiakin ollut, mutta harvoin. Aiemmin täällä kävi hyviä tanssiherroja muualtakin ja mukavia tanssihetkiä syntyi illan aikana. Nyt tulen paikalle pääasiassa minulle mieleisen orkesterin takia ja onhan yläkerrassa hyvät kahvipullat.