14.03.2013 Tampereen Seurahuoneella

Olin jo pitkään halunnut käydä tutustumassa tähän paikkaan, varsinkin kun esiintyjänä oli Voimaorkesteri ja tällä kertaa mukana myös ihailemani Antti Ahopelto. Lisäksi olin sopinut tapaavani harvoin näkeväni tanssinaisen.

Olihan se matka taas seikkailua. En kyllä ihan huvikseni halua ajaa Tampereen kokoisessa kaupungissa. Olen kaksi kertaa aiemmin tehnyt myös tanssimatkan tähän kaupunkiin. Parkkitaloon sain auton ja siitä lähdin tapaamaan tanssiystävää. Ennätimme juoda kahvit ennen tanssipaikan aukeamista.

Tanssipaikka oli toisessa kerroksessa, ihan viihtyisät tilat, mutta tanssitila oli pienehkö. Tosin se riitti hyvin sille väelle, mikä paikalle ilmaantui. Kuulemma torstai-iltaisin suunnilleen sata henkeä on paikalla, kertoi vahtimestari. Nyt ei ollut sitäkään.

Illan aluksi ennätin tavata Antin vaimoineen ja voimalaisia. Voima soitteli aluksi ja myöhemmin Antti aloitti tangolla Täysikuu ja kun olin hetken pois kuulolta, niin kappale oli omistettu Julialle. Antti muistaa, että rakastan tangoja. Kiitos hänelle. Kaikki Antin esittämät kappaleet ovat upeita ja hänen äänensä ja lavakarismansa on vailla vertaa. Siihen ihastuin ensi kerran häntä kuultuani 3.7.2008 Mikkelin Hiihtomäen lavalla. Toinen kiitos kuuluu ehdottomasti orkesterin basistille Petelle hitaasta valssista Lumous (Fascination). Kappale on yksi kauneimpia hitaita valsseja.

Illan tanssitilanne vaikutti siltä, että paikassa ilmeisesti käy sama väki ja tuttuus oli valttia herrojen hauissa. Se pelasti minutkin illan alussa. Kaakonkulmalta oleva herra oli työmatkalla ja haki tuttuna minua. Tanssimme humpat ja rumbat. Illan paras tangontanssija, näköhavaintoni mukaan, haki hitaille valsseille ja lajin ykkönen oli kyllä hallussa, joskin leveästi tanssivat parit haittasivat ja välitahdissa olimme. Siitä pääsee kyllä oikeaan tahtiin, kun tietää ja hän tiesi. Joku toinenkin vieras haki ja muutoin ilta sujui jutellessa naisystäväni kanssa ja paikalla oli myös tuttu pariskunta. Pariskunnan herra tanssitti muutamia kappaleita, tangotkin. Häntä ei vain tango ole koskettanut ja muutoinkin hänen tanssitaipaleensa on vielä lyhyt.

Antti Ahopelto onkin jättämässä Voimaorkesterin. Pitkät matkat Pohjanmaalta varmaan syynä. Antti on perustamassa omaa orkesteria ja uusi porukka on koottu Antin kotiseudulta. Lisäksi orkesteriin siirtyy Voiman kosketinsoittaja, kultakutri Kenneth. Heidän tansseihin varmaan suunnistan, kun vain lähellä ovat.

Käynti tässä paikassa oli kokemus. Vaikka tanssiminen ei ollutkaan pääasia, niin musiikit olivat hyvät ja tuttujen soitto/laulumiesten tapaaminen oli pitkästä aikaa mukavaa. Hyvä puoli oli myös kun sain tavata vanhan tanssituttudaamin. Saimmekin sovittua minun kotiseudulle kaksi tanssi-iltaa. Mutta ei ilta päättynyt tähän. Minulla oli ongelmia päästä pois parkkihallista, johon sitten edellisen kerran jälkeen oli ilmestynyt rautaportti. Naisystävän avustuksella ja opastuksella oikealle tielle selvisin kotimatkalle. Elämä on kyllä seikkailua…