16.03.2013 Haapamäen Suojalla

Tämä tanssipaikka on erityinen. Se on 1939 rakennettu suojeluskuntatalo. Taitaa olla suojeltu rakennus. Tyylikäs se on tanssipaikaksi ja on siinä historian havinaa. Lattia on hyvä tanssimista varten.

Orkesteri Rosette on yksi mieliorkestereistani ja illan solisti Kaija Lustila on valovoimainen esiintyjä. Pidän hänen äänestään. Orkesteri aloitti varttia vaille yhdeksän. Orkesterin kosketinsoittaja on hyvä-ääninen ja esittää Varjokuvan humpan Tanssit talolla oikein hyvin. Hitaat valssit Lumous ja On syömmesi jäätä ovat orkesterilla työn alla. Orkesterissa on saksofonisti, jolla on paljon osuuksia illan soitoissa. Rummuissa on Voimaorkesterin ex-soittaja, joka myös laulaa paljon.

Etukäteen oli tiedossa, että tässä paikassa käy varttuneita pareja ja vähemmän yksin tulleita tanssijoita. Väkeä ei ollut paljoa, mutta lisääntyi illan aikana. Ei ilta mennyt kuitenkaan tanssimattomaksi. Vanha tanssituttu, nuori herra, pelasti hyvillä vienneillä iltani. Sekä tavalliset että hitaat valssit tanssimme, humpat versioilla ja chachaat ihan oikeilla askelilla. Viimeksi mainittu on meiltä sujunut hyvin monta vuotta. Hitaasta valssista kiitin erityisesti häntä. Vienti tapahtui aavistuksen verran viiveellä, mikä taito on harvojen hallussa. Se tuntui tanssiessa hyvälle. Tanssipaikoilla tapaamani varttunut hyvin innokas tanssiherra haki kaksille fuskukappaleille, kunnes löysi itselleen sopivan tanssitettavan loppuillaksi. Illan aluksi minua vietiin rumballa melko hyvin rytmissä kävellen - ei hassumpaa.

Kyllähän olisin mielelläni kuunnellut orkesteria ja solistia pitempäänkin, mutta solistin ekaosuuden jälkeen puoli kaksitoista lähdin kotimatkalle. Muutaman sanan vaihdoin kosketinsoittajan kanssa ja toivottelin hyvää illan jatkoa. Heitä kyllä näen jatkossakin.