09.03.2013 Kartano Kievarissa

Olin lähtenyt hyvissä ajoin matkalle, mutta se ei usein ole riittänyt. Tien päällä on monenlaista ajajaa, joten lähes hitaimman ehdoilla on ajettava. Vastaantulevan liikenteen takia ohituspaikkoja ei juuri ole. Niinpä jouduin perille himpun vaille kahdeksan ja yläkerran tanssisaliin jouduin Fernet-orkesterin valsseille. Se oli tarkoituksenikin, sillä he soittavat toisena alkuvalssina Kielon jäähyväiset. Sitä en jättäisi väliin varsinkin kun basisti laulaa sen. Pääsinkin tanssimaan sen, vaikka väkeä ei vielä kovasti ollut. Hakijana oli ulkonäkötuttu herra, jonka olin nähnyt tanssivan polkkaa erinomaisesti. Ehkä joskus pääsen tanssimaan hänen kanssaan myös polkan.

Sen jälkeen palasinkin talon alakertaan kahville. Talossa on hyvät pulla-ym. tarjoukset. Samalla juttelin paikan isännän kanssa. Mukava on ollut aina vaihtaa ajatuksia tanssimaailmasta. Yläkerrassa jatkuivat soitot ja ennen herrojen hakuvuoron loppumista cha-chaalle haki hyvin tanssiva herra. Mielikuvani oli, että olisimme joskus tanssineet. Seuranneelle tangolle haki paikassa usein ollut nuori herra. Hyvä oli hänenkin vientinsä. Tuttu oli myös foksille hakenut herra. Seuranneella naistenhaulla hain itseäni hakeneita herroja ja yhtä tuttua herraa, joka oli ilmaantunut paikalle. Hän olikin kauempaa ja kai matkoilla. Tangoa paljon harrastanut herra aikanaan ihan kilpailulippu paidassa. Oikein persoonallista kaikkia lajeja tanssiva harrastava herra hän on.

Orkesteri Myrskytuuli oli hoidellut musiikin toisella tunnilla ja mukava oli nähdä

joukossa mukana entinen Sinitaivaan soittaja. Olivat tehneet soittajavaihdot jo aiemmin ja Myrskytuulen soittaja oli mennyt Sinitaivaan leipiin. Kun neljä vuotta sitten tapasin Myrskytuulen, muistan kirjoittaneeni heistä Tomi Markkolan laulun sanoin - tulit niin kuin myrskytuuli - suoraan sydämeeni. Se tanssi-ilta oli silloin mieliin jäävä. Muutaman kappaleen tanssin nyt heidän soitoissaan ja viennit eivät olleet parhaasta päästä, mutta tulihan tanssittua kuitenkin.

Kolmannella tunnilla Fernetin kanssa aloitti Tomi Markkola, jonka ääntä olen ihaillut kaikki menneet vuodet ja tuntuu, että hän vain paranee. Hän on yksi harvoista tangokuninkaista, joka on säilyttänyt asemansa tanssilavoilla. Runsas levytuotanto on myös kertynyt vuosien saatossa. Alkuilta oli ollut leppoisaa. Ei suurempia rynnimisiä haku-alueilla, mutta nyt oli väkeä tullut ihan liikaa. Naistenrivi oli sitä luokkaa, että päädyin kuuntelemaan ja katselemaan solistia. Kaksi herraa haki siitä tanssimaan.

Neljännen tunnin Myrskytuuli esitti hyvää tanssimusiikkia ja naistenhaku ei juuri innostanut väen paljouden takia. Lähinnä naisia oli paljon ja se lamautti minut. Hakekoot herroja ne, jotka sen juosten tekevät. Mieleeni oli jäänyt ensimmäiseltä naistentunnilta tilanne, jossa tuttu nainen vei lähes käsistäni hakemani herran. Sain kuitenkin nyt ryhdistäydyttyä ja hyvärytmiselle jivelle hain tuttua herraa ja paria muuta herraa myöhemmin.

Tomi Markkolan lauluja kuuntelin vielä hänen toista osuuttaan kunnes upea Seinäjoen tango alkoi kuulua. Siinä vaiheessa osasin poistua. Illasta jäi hieman apea tunnelma herrojen takia. Heissä oli useita hyvin tanssivia tuttujani ja joista osa paikalla ilman pariaan. Yleensä he tanssittavat minua, mutta nyt näytti siltä, että naistarjonnan runsaus sai heidät käyttäytymään kuin pikkupojat karkkikaupassa. Omia valintoja jokaisella kaikki on tanssipaikoilla.