03.03.2013 Kivistön työväentalolla

Kaakonkulman orkesteri Väliaikainen oli esiintymässä. Minulle tuttu menneiltä ajoilta ja nyt oli ilo olla paikalla. Onkohan hidas valssi Sieluni soitto tullutkin sydämeeni juuri tämän orkesterin esittämänä. Siitä on jo aikaa, kun orkesteri esitti sitä ohjelmistossaan. Kappaleen laulaja ei ole enää mukana orkesterissa. Tilalle tullut tumma komistus esittää muuta. Hän on mielestäni oikea tangolaulaja.

Illan musiikit ovat erinomaisen hyviä. Juuri sellaisia, mitä tanssipaikalla tarvitaan. Kaikkea esitetään ja hienosti. Heidän maratonihumppansa on mainio ja kysyy kestävyyttä. Rokkikappaleet kuuluvat myös ohjelmistoon. Ehkä ne ovat yhden soittajan toisen orkesterin, rautalanka sellaisen, the Regentsin musiikkia. Hienot olivat kappaleet. Jälkeenpäin olen monen tansseissa mukana olleen kehuneen tanssi-iltaa. Heille Väliaikainen oli ensi kokemus.

Tanssiminen sujui alusta lähtien hyvin, niin herrojen haulla kuin naistenkin. Polkatkin sain tanssia oikein hyvän viejän kanssa. Paremmin sujui kuin edellisen illan tanssi. Samaa herraa yritin hakea hitaalle valssille, mutta lähes käsistäni hänet vei toinen. Melko ilkeä oli hänen vetonsa. Siitä kävelin kahvion puolelle ja siellä istui pöydän ääressä herra, jota olin nähnyt edellisenäkin iltana. Kun vieras hän oli, niin emme kohdanneet tanssilattialla. Nyt kysyin ja otin riskin pyytää hitaalle valssille. Vastaus oli, ettei ole antanut koskaan rukkasia. Niin siinä kävi, että hän jostain kumman syystä tunnisti minut muista yhteyksistä. Loistava hitaan valssin viejä ja kun hän haki sitten tangolle, olin myyty nainen. Hyvin viety tango ja kun vielä pystyin seuraamaan viejää, niin sen tunnelma kantaa pitkään.

Ilta oli sujunut hyvin viidestä kahdeksaan. Kaksi miesten tuntia ja yksi naisten. Jokin minut valtasi toisella naistentunnilla ja jumituin penkkiin. Tunnin lopulla hain erästä herraa humpalle ja kello yhdeksän poistuin paikalta. Mistähän löytäisin inhimillisyyttä ja hyvää tahtoa loppuun saakka. Väliaikaista jään kyllä kaipaamaan.