07.04.2013 Kivistön työväentalolla

Esiintyjinä olivat Hannu Matilainen ja Seija Irmeli, jonka olin tavannut kerran eräällä tanssipaikalla itse tanssimassa. Kutsui silloin kovasti kuulemaan keikkaansa, joten otin kutsun vastaan.

Orkesterista en löytänyt mitään tietoja, mutta se yllätti minut. Jos Seija Irmeli lauloi kauniisti, niin rummuissa oli alkupuolella pieni poika, solistin pojanpoika. Hän soitti tosi hienosti yhdessä rumpalin kanssa. Kitaristi myös yllätti - englanninkielinen chachaa, sitä alkuperäistä lajia eikä mitään väkisin suomeksi tehtyä.

Tänä ehtoona tuli tanssittuakin eikä penkissä nökötettyä kuin hetkittäin. Tanssilajeissa oli vaihtuvuutta ja oli kaikkia mitä toivoin. Useimpia vielä tanssinkin. Kuten tangoja. Hitaan valssin soidessa katselimme toisiamme erään hyvin tanssitaitoisen daamin kanssa. Kukaan ei hakenut meitä. Paikalla ei tosin ollut mitään erityisosaajia, vaikka tavallisia lajeja osasivatkin. Tämän tutun daamin puoliso ei ollut paikalla. Hän on myös yksi parhaiten tanssivia herroja, jonka tiedän. Niinpä tuttu daami sanoi, että hän osaa viedä hitaan valssin, lähdenkö. Ennen en ole tanssinut hidasta valssia naisen kanssa, jos jotain muuta olenkin, etenkin lattareita, jos on sattunut viejän taidot omaava nainen. Ei ollut minulla valittamista viennistä. Meni niin oikeaoppisesti kuin vain voi. Ja mikä oli hienointa, hidas valssi oli Lumous (Fascination). Aina vain tulee uusia soittajia, joilla tämä upea kappale on ohjelmistossa.

Kansalliset tanssilajit taisivat olla vähissä. Jenkat soitettiin. Niille en päässyt tanssimaan. Naistenhaullakin on vaikea hakea, kun ei tiedä osaako herra. Olen aina ollut sitä mieltä, että polkat, jenkat ja masurkat tulisi soittaa miesten hakuvuorolla. Tosin vuorotuntihakuvuoroilla se saattaa olla vaikeaa.

Illasta erityiskiitokset tangoherroille, hitaasta valssista viejälle ja kauniista rumbasta ja reippaista bugeista erään tutun pariskunnan herralle.