21.04.2013 Kivistön työväentalolla

Edellisen illan innoittamina ajelimme naisystäväni kanssa Kari Piirosen tansseihin. Mukavaa oli ollut Haapamäen Suojalla Tanssiorkesteri Ahopellon illassa. Samaa tietysti odotin tältäkin illalta, mutta eivät ole tanssi-illatkaan veljiä keskenään;( Ei auttanut, että paikalla oli yksi minun suosikkiesiintyjistäni.

Jouduimme ajoissa paikalle ja autotkin saatiin hyvin parkkeerattua tanssipaikan pihalle. Joskus varsinkin jos tulee lähempänä tanssien alkua, saa etsiä autolle paikkaa mistä sattuu löytämään. Tanssiväki on täällä yleensä hyvissä ajoin paikalla. Joskus tosin jono lippuluukulle voi jatkua vielä tanssien alkaessa.

Kari Piironen on tuttu esiintyjä paikassa ja vetää kyllä tanssiväkeä. Orkesteri Caminito on varma soittokunta viuluineen. Orkesterin maestro soittaa viulun lisäksi bassoa ja laulaa. Lavalla ei näkynytkään entistä rumpalia. Hän on jäänyt pois, mutta oli tällä kertaa hetken aikaa paikassa kuulolla. En tosin olisi häntä penkistä huomannutkaan ellei minulle neuvottu, että häntä voi hakea tanssimaan. Olin illan toisella tunnilla, naistenhaulla, juttelemassa Karin vaimon kanssa ja totesin, ettei taida olla ketään sellaisia, jotka haluaisivat tanssia kanssani. Mukava oli päivittää elonkulkua rouvan kanssa. Ex-rumpali kyllä osaa tanssia, minkä olen kokenut jo menneinä vuosina.

Illan kulku ei tanssillisesti ollut ihmeellinen tai kokemuksellinen. Hieman tutut herrat hakivat ja aika vähän hain itsekin. Naisystäväni ei ollut kovin innostunut illasta ja lähtikin ajoissa ajamaan kotiinsa. Jonkin ajan perästä tein saman itsekin.

Mutta illan musiikit olivat hyvät. Niin olivat myös Karin laulut. Hänellä on laaja ohjelmisto ja pidän kaikista hänen kappaleistaan. Tango Punaiset lehdet on suosikkini. Kari on yksi harvoja tangolaulajia, jotka ovat säilyttäneet asemansa aina tangokuninkuusvuodestaan 1988 lähtien.