13.07.2013 Letkaliiteri

 

Kauniilla säällä ajelin minulle tuntemattomaan paikkaan Joutsan Rutalahteen. Paikan nettisivuilla oli todenmukainen maininta paikasta – sisustettu wanhaan malliin. Paikasta tulikin mieleeni käynti viime vuosituhannelta Vadelmakallion tanssien TV-nauhoituksista. Silloin pellolla olevassa ladossa tehtiin tanssinauhoitusta kuin elokuvaa. Eräänkin solistin kohdalla useita ottoja, kun ohjaajan mielestä ei ollut riittävän hyvää tulosta. Tanssiminenkin aloitettiin silloin uudelleen ja uudelleen. Ja vettä satoi. Onneksi ei ladon seinien raoista sisään. Kylmää oli tanssijoilla, vaikka tanssitila oli ahdas.

 

Nyt oli lämmin sää ja tämä ”lato” oli paljon parempi. Oikein hyvä tanssipaikka. Tilaa noin 200 m2. Lattia oli puuta. Hyvä luisto. Juomapuolikin oli hoidettu ihan samoissa tiloissa. Piha-alueella oli erillinen rakennus, jossa oli lipun myynti, kahviotila ja WC:t. Henkilökunta oli kohteliasta järjestymiehistä alkaen.

 

Illan esiintyjinä olivat Eija Koriseva, jota en ole aiemmin tavannut ja orkesteri Veijarit. Musiikkipuoli oli hyvin. Solisti oli hyvä-ääninen ja hyvin nauravainen. Tanssiväki oli paljolti pariskuntia, jotka tanssivat ihan kivan näköisesti eri tanssilajejakin polkkaa myöten. Hieman oli ilman pareja tulleita. Miehet varttuneempia kuin naiset.

 

Hyvältä tuntui olla läsnä tanssipaikalla, vaikka ensimmäinen tanssittu kappale hieman tuntuikin jalassa. Mutta myöhemmin ei ollut ongelmia. Useamman tangon sain tanssia, kauniin rumban fiilistellen vaihtoaskeleella ja foksia eri tyyleillä. Eräs varttunut herra katsoi tarpeelliseksi huolehtia tanssittamisestani:) En kovin paljon ollut kaikkiaan tanssimassa. Parasta olikin totutella vähitellen tanssilattalla liikkumiseen.

 

Tämä ilta oli muutoinkin erityinen. Mietin jäänkö seuraamaan TV:stä Seinäjoen tangomarkkinoiden miesten finaalia vai jätänkö jännittämisen toisille. Itselläni ei ollut mahdollista päästä paikalle. Olisin ollut kovasti pettynyt, jos kruunu olisi annettu jollekulle muulle kuin Kyöstille. Tosin sain tietoja illan aikana kilpailun kulusta...

 

Poistuin ennen loppua paikalta. Piha-alueella oli penkillä soittajat tauolla. Kun yksi heistä tuntui tutulle, juttelin heidän kanssaan. Tämä ”tuttu” muistutti jotain muuta soittajaa. Sen sijaan rumpali tunnistikin minut pitkältä ajalta taaksepäin. Hän oli ollut soittamassa entisen kotipaikkani ravintolassa Hot Pois-yhtyeessä ja olin pitänyt kovasti heidän esiintymisestään. Olin kuulemma kirjoittanut kauniisti heistä;) Ko. Soittokunta on edelleen olemassa ja nettisivuillaan on tiedot ”kuumista” soittajista:)