22.07.2013 Hotelli Keurusselän tanssit

 

Tänään oli kaunis päivä ja odotettavissa täysikuu Keurusselän tummuvan sinen yllä. Tällainen on kesäpäivä ja -ilta parhaimmillaan. Lämmintäkin riitti tanssilattialla, sillä tanssiväkeä ja lomalaisia oli runsaasti liikkeellä. Itselläni oli muitakin odotuksia, täyttymättömiä toiveita.

 

Illan musiikista vastasivat Pekkaniskan Pojat melkein täysmiehisinä. Henkka ei ollut puhaltimineen paikalla. Olisin toivonut erästä tunteikasta tangoa esitettäväksi, mutta siihen olisi tarvinnut puhallinta. Ehkä seuraavalla kerralla. Kappalevalinnat olivat taas kerran minulle mieleisiä ja Matti-Sakarin ääntä kuuntelin tyytyväisenä. Onhan soittajilla jokaisella jotain omaa esitettävää laulunkin osalta. Paitsi rumpalilla. Mutta hän onkin jo persoonana silmien ilo rumpujensa takana. Hän on niin elävä ja nauravainen, etten hymyilemättä pääse hänen ohitseen;)

 

Tanssiva väki koostui kansan kerroksista, mutta paljon oli tanssitaitoisia ihmisiä lattialla ja osa oli tullut kauempaakin. Tämä ilta olikin oikea tanssi-ilta itselleni. Laadullisesti ja määrällisesti. Useita eri tanssilajeja sain tanssia ja siitä tuli oikean tanssi-illan tunnelma. Mielitanssiani tangoa oli mahdollisuus tanssia useita kappaleita ja viennit olivat kohdallaan. Eräänkin tangon harrastajan kanssa oli upeita hetkiä. Hän tosin osaa tanssia ilman naistakin, kun Seinäjoki on keksinyt paritangon lisäksi ”ilmatangon” :)

 

Tangon kanssa mielitanssieni kärkeen kuuluvat hitaat valssit ja kahdet parit niitäkin sain tanssia. Kun kaikkia tavanomaisia tanssilajeja esitetään ja kun aika monia jo kykenin tanssimaan eikä polvi valittanut, niin tällaisia tanssi-iltojen pitäisi olla. Niin vaan ei aina mene. Jos foksia ja fuskua väki tanssi paljon ja niihinkin pääsin osallistumaan, niin kyllä hyvärytmiset chachaat ja rumbat ovat mielihyvää tuovia. Kaksi tuttua herraa tuotti minulle iloa niissä. Toisella varsinkin on joitakin kilpapuolen oppeja, miten katsekontaktin tulisi toimia. Monelle riittävät jalat ja kädet, mutta pää ei ole mukana. Ne askelkuviot jäävät päähän, mutta muu unohtuu, jos sitä nyt on lavapuolen harjoituksissa opetettu. Kun rumba on kosiotanssi, niin kyllä siinä parin kanssa silmäpeli ja kropankin liikkeet antavat tanssiin juuri mitä pitääkin. Tanssin tulisi olla kahden ihmisen leikkiä. Eräs täyttymätön toiveeni ei toteutunut vieläkään. Ehkä joskus jossain, kun rouva Fortuna on suosiollinen.

 

Ihan hotellin vieressä avautuu Keurusselkä, jonka yllä nyt paistoi täysikuu. Oli jo aika pimeää, vaikka vasta neljä viikkoa oli kulunut keskikesän juhlasta juhannuksesta. Oli ollut mukava tavata niin tanssituttuja kuin orkesterin väkeä, jonka kanssa reilun kuuden viikon päästä tulee yhteisiä tanssi-iltoja kymmenen vuoden ajalta. Ehkä paluu tanssimaailmaan ei olekaan niin vaikeaa kuin sen välillä koen.