10.08.2013 Savion lavalla

 

Illan orkesterit olivat Markus Sextet ja Ilta-aurinko, jonka viisimiehisestä porukasta yksi ennätti tuuraamaan Markus Sextetin puuttuvaa soittajaa. Jotenkin vain Savion lavan väki vähenee ja vanhenee. Nuorempi tai edes keski-ikäinen tanssijapolvi ei ilmaannu lavalle, vaikka lava sijaitsee kauniilla paikalla ja oikein hyvä ja tilava tanssilattia.

 

Itse menen, kun on tuttu orkesteri enkä jaksa lähteä kauemmaksi. Tanssitunnelma oli aika vaisu. Kuusi tanssiparia olin lattialla ja ja yksi puolikas päälle. Nekin olin ekatunnilla. Yksi hidas kappale tuntui hyvältä tanssia. Muista en voi sanoa samaa. Yksipuoleisuus ja vaatimattomuus tanssiliikunnassa ei saa minua innostumaan tai tuntemaan suurtakaan tanssin iloa.

 

Toinen tunti oli naistenhakua. En hakenut ketään. Sen sijaan tutun orkesterin rumpali tuli juttelemaan. Olemme tunteneet toistakymmentä vuotta. Ei ollut soitoissa vikaa. Ennätin kuulla vain vähän aikaa Ilta-auringon esityksiä. Nuoret miehet osaavat kyllä soittaa. Parempi poistua paikalta kuin jumittua penkkiin vaikka olisin tietysti voinut kuunnella hyvää tanssimusiikkia. Kuitenkin tanssipaikalla toivon saavani tanssia niin, että siitä on iloa itsellenikin.