09.08.2013 Kaukopohjan nuorisoseurantalolla

 

Tämä oli taas kerran extremematka – matka tuntemattomaan. Jokin niissä matkoissa vain kiehtoo. Tosin en yksin tohtinut matkalle lähteä. Oikeastaan naistuttuni ajatus tämä oli eikä minulla ollut mitään sitä vastaan:)

 

Eri suunnista paikalle tulimme. Aitoa maaseutumaisemaa. Kylänväen kokoontumispaikka. Mutta ei se väki meitä kutsunut vaan esiintyjät. Orkesterina oli legendaarinen Nalle Lehtonen & Antti Toivola ja Tulinen Trumpetti sekä solistina tangoprinssi Dimitri Isberg. Kyseessä oli sitäpaitsi Olavi Virran muistotanssit. Se taisi olla ainakin minulle pääsyy. Kuulla hänen tangojaan koko ilta.

 

Mutta ei se niin mennytkään. Illan musiikkien välissä oli pitkiä juttuhetkiä lavalla. Olavi Virran muistelua. Taisi olla joku henkilö, joka tunsikin Virran. Eikä siinä kaikki. Osan iltaa tuli taukomusiikkia levyltä. Hyviä olivat Souvareitten vanhat kappaleet. Ei Nalle Lehtonenkaan saanut juuri tilaisuutta puhallella trumpetillaan sooloja niin kuin tavallisissa tansseissa. Säesti vaan tangoprinssi Isbergiä. Olen pitänyt Antti Toivolan äänestä, sillä hänellä on tangoääni joskin hän mielellään laulaa ja soittaa nopeita kappaleita. Joskus hän on osallistunut tangolaulukarsintoihin.

 

Tanssiväki oli siis pääasiassa varttuneita pariskuntia. Muutamia hieman nuorempia pareja. Paritta tulleita naisia ja miehiä oli vähän. Varsinkin herrat olivat vähissä. Väkeä oli tungokseen asti ja mielettömän kuuma. Taisimme olla ei joukkoon kuuluvina tyllihameissamme.

 

Illan alussa oli paikalla kohtuuhyvä tanssiherra, joka haki minua ja naiskaveriani, mutta arveli poistuvansa Virtain Hiekkarannalle. Siellä olisi ollut minulle sopiva orkesteri Varjokuva. Tämä herra kai kaipasi useampia mieleisiä tanssitettavia. Kädenalitanssitkin olivat hänelle tuttuja ja muutama pari niitäkin tanssi kanssamme keskilattialla ahtaudessa.

 

Muuan toinen herra tanssitti myös useamman kappaleen. Loppuilta sujui kolmannen herran kanssa, jolla oli sujuva vienti vapaalla tyylillä. Ihan mukavaa oli tanssia tangojakin hänen kanssaan. Illan aikana tunsin lattialla nimeni mainittavan. Epäuskoisena käänsin päätäni. Pitkä, komea herra huikkasi, enkö tunne häntä. Tottahan vuoden 2011 Tangoseniori-kilpailun voittajan Jari Grekin tunnen. Jo vuosien takaa tanssilavoilta.

 

Illan lopulla Jari ja Dimitri Isberg esittivät yhdessä muutaman kappaleen. Isbergiä en ole ennen tavannut. Hänellä oli upea ääni ja tyylikäs tumma herra hän oli. Kaiken kaikkiaan ilta oli erityinen, muistojeni kirjaan hyvin sopiva.