07.08.2013 Kuikan lavalla

 

Keskiviikon naistentanssit jatkuivat vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupasen illassa. Orkesteri eXmiehet hoiti soittopuolen taidolla. Solisti olikin hiljan mennyt naimisiin ja kyllä hän hehkuikin onnea ja iloa. Hänen esiintymisensä on aina ollut hyvin elävää ja täynnä hymyä. Orkesterin haitaristi/kosketinsoittaja on taituri ja hallitsee myös laulupuolen. Vuonna 2000 hän oli Kultaisen harmonikan miesten sarjan voittaja.

 

Naistentansseihin minun ei pitäisi itseäni viedä, mutta esiintyjät ne minua nytkin vetivät paikalle. Tiesin heidän musiikkinsa ja Saijan lauluista pidän, joten siellä taas olin ihmettelemässä, että kuuntelenko pelkästään vai osallistunko hakurynnäkköön.

 

Mitään kovaa tungosta ei ollut, mutta naistentansseissa ilmenee aina omituinen ahtaus hakutilanteessa. Niinpä muutama kappale oli sellainen, etten malttanut vain kuunnella. No, se alkuvalssi olisi voinut jäädä väliin. Vienti oli pökerryttävä. Lähes koko ajan olin selkä menosuunnassa. Takaperin tanssimisesta saan lähes krampin pohkeisiini. Taisin joskus ennen ko. tilanteessa ottaa viejän osan eli pyöräytin herran ympäri. Nyt tyydyin osaani. Kahdet hidasvalssiparit sen sijaan olivat mainiot kuten hyvä foksi. Miestentunnilla lempilajilleni haki herra, joka oli ilmeisen hyvä tanssija, mutta alkoholi pilasi ainakin tangomme. Vieraileva taitaja hän oli. Omat hakuni olivat muutoin onnistuneet joskaan niitä ei monta ollut. Hyvissä ajoin poistuin paikalta.