06.09.2013 Kapakanmäellä

 

Olin kyläreissulla Kangasalla ja sieltä käsin tein perjantai- ja lauantai-iltojen tanssimatkat. Mansesta naistuttuni oli myös paikalla, joten en kovin orvoksi itseäni tuntenut tanssipaikalla. Mutta aika vieraaksi kuitenkin, kun tässä paikassa kävijät olivat suurelta osin lasteni ikäisiä, ainakin naisten hakualueella. Herroissa oli ikähaitari laajempi.

 

Olin tullut paikalle Varjokuvan ja Kyösti I:n takia. Myrskytuuli-orkesteri on myös hyvä. Siitä on kauan kun heidät ensi kerran kohtasin ja soittivat niin hyvin, että mukanaan veivät kuin myrskytuuli eikä heidän soittonsa ole ainakaan huonommaksi tullut...

 

Tuntui hyvälle nähdä Kyösti lavalla laulamassa ja pojat soittamassa. Uusi rumpali ei ole vielä tehnyt sitä vaikutusta, mitä olen odottanut. Kauan hän ei ole ollut enkä minä nähnyt kuin muutaman kerran. Kyllähän Kyöstin saappaat voivat olla väljät vielä pitkään. Kyöstiä ja hänen esiintymistään katson ja kuuntelen erityisellä korvalla. Yli kymmenen vuoden tuttavuus on antanut hyvän tuntemukseni ja jotenkin vaistoan hänen olonsa lavalla. Ensi kerran kuninkaana näin hänet yli kuukausi sitten. Esiintymisvarmuus on kasvanut ja kädetkään eivät etsineet rumpukapuloita;) Hän on nyt siinä, mitä hän on kaivannut pitkään ja mikä on kasvanut hänen sisällään täyttäen hänen sielunsa ja sydämensä.

 

Tangot ovat olleet minulle ykkösjuttu koko tanssihistoriani ajan. Kun Kyöstillä on tangosydän, niin tangojen, varsinkin niiden vanhojen tunnelmallisten tangojen laulaminen on minulle illan paras osuus. Äänentoiston ja laitteet hoiti Hande vankalla kokemuksellaan ja onhan hän lähdössä Sinitaivas-konserttikiertueelle hoitamaan samaa työtä.

 

Ilta meni pääosin kuunnellessa ja katsellessa orkestereita. En voinut välttyä tunteelta, että jos joskus ennen vielä tässä paikassa tuli tanssittuakin, niin se aika on ohi. Vajaan kymmenen kappaleparia tanssin. Joku tuttu ja muutama vieras herra hakivat. Itse hain kahta entisen elämäni tanssituttua. Puolen yön aikaan lähdimme pois naistuttuni kanssa. Rönnin tanssi-iltaan olemme menossa lauantaiksi. Hänellä on kaksi vapaalippua, joten on ne käytettävä.