15.10.2013 Jyväskylän Tapiolan tanssit

 

Viikkojen tanssitauon jälkeen menin varttuneiden tansseihin ja en löytänyt asennetta mukautua oleviin oloihin kuin vasta hitaan valssin jälkeen. Paikassa oli soittamassa kaksimiehinen orkesteri plus konemusiikki. Soittajat nimeltään Hannu Matilainen, koskettimet ja Osmo Leimusalo, basisti, joka myös lauloi. Lauloikin varsin hyvin syvällä äänellä. Paras oli Hopeinen kuu, jonka hän esitti upeasti.

 

Väki oli iäkästä ja hyvinkin tuttuja keskenään. Kun fokseja soitettiin eri nopeuksilla niin yleisvaikutelmaksi jäi vaihtoaskeltanssit. No, ei nyt kuitenkaan ihan niin. Ilta oli alkanut tavallisella valssilla. Se oli loppumassa, kun saavuin paikalle. Oli miesten hakuvuoro. Toinen miesten tunti alkoi myös oikein menevällä valssilla. Välissä olleella naistanhaulla esitettiin kauniit hitaat valssit, jolle sattuman kaupalla löysin herran. Ne tanssit loivat tanssin ilon.

 

Tanssilajeina esitettiin myös jenkat ja sambat. Yhdetkö humpat vain kuulin? Tangoja oli taukomusiikissakin. Hyvät chachaat väki tanssi muutoin kuin lajin mukaisesti. Kaksi paria tanssi ne humpan askelilla ja mikäs siinä, kukin tyylillään.

 

Kaiken kaikkiaan olin läsnä 2,5 tuntia ja musiikit olivat ihan tanssimusiikkia. Lattia oli hyvä. Lippurahaan sisältyi kahvi ja pulla tai karjalanpiirakka munavoilla. Ei siis hassumpi tanssitilaisuus, jonka aikana tanssin kahdeksan eri miehen kanssa yhteenä kaksitoista kappaleparia. Aamupäivän uimahallin vesikävelytreenin jälkeen tanssiliikuntaa oli sopivasti.