19.10.2013 Kukonhiekassa

 

Aika harvaan on tullut käytyä tässä tanssipaikassa. Omat erikoisuutensa on paikassa. Jos onkin tilaa tanssia, niin paikan alkoholitarjoilu tuo tanssilattialle ainakin loppuillasta väkeä, joka voisi jättää tanssimisen selvempään hetkeen. Mutta maassa maan tavalla jos paikassakin. Ymmärrettävää on, etteivät pelkät tanssijat pitäisi pystyssä tanssipaikkoja ja järjestäjien on muilla tavoilla saatava lisätuloja. Alkoholi on se mistä tuloa tulee ja moni nauttija nauttii myös talon muista tarjouksista. Ruokapuoli ja kahvit lisukkeineen ovat myös kartuttamassa illan kassaa.Tosin moni tanssijakin tarvitsee välillä jotain muutakin suuhunsa kuin vettä. Itse tarvitsen ainakin kahvin ja pullan tanssi-illassa ja monissa paikoissa onkin hyviä tuotteita.

 

Illan orkesterina olivat Sinitaivas ja uusi tangokuningatar Heidi Pakarinen orkesterinaan Hovinarrit, jossa ainakin rumpujen takana istui tuttu soittaja. Harvoin enää olen ollut Sinitaivaan tansseissa, mutta paljon olin heidän alkuajoillaan. Pidin todella kovasti heistä ja soitoistaan. Aika on tehnyt tehtävänsä. Niitä innokkaita nuoria miehiä en näe enää lavalla. Jos on vaihtuvuuttakin ollut. Soittaa he osaavat ja aina vain uutta tuotantoa pukkaa tulemaan. En edes enää tunnista heidän kappaleitaan niin kuin joskus ennen. Kaipasin kuulla jotain heidän vanhaa ohjelmistoaan. Eivät taida enää jaksaa/viitsiä esittää erästä polkkaa näytellen. Tosin monet tanssijoista eivät vilkaisekaan lavalle, joten hieno esitys jäi ennenkin vaille arvoaan. Tyttärenpoikani kolme vee on oppinut päiväkodissa ko. laulun ja hän näyttelee sen myös hyvin ja siinä sivussa minäkin olen mukana. Joskus olen ajatellut kuvata pojan esityksen ja laittaa sen Juhikselle - niin kuin muistoksi menneiltä ajoilta.

 

Hovinarreja olen kuullut kerran tangokuningas Kyöstin takana ja hyvä orkesteri se on. Tangokuningatarta kuulin nyt ensi kerran. Ei ole minulle outoa, että kuuntelen miten lavalla yleensäkin sujuu. Niin soitot kuin laulut. Hyvä ääni kuningattarella oli ja olinhan kuullut ja katsellut häntä TV:ssä. Mutta en usko, että hän jäisi historiaan erityisenä kuninkaallisena. Tiedän useamman tangomarkkinoilla ilman kruunua jääneen naislaulajan ja heilläkin on hyvät äänet ja ovat edelleen suosittuja esiintyjiä. Seinäjoen kuninkaallisten valinnat kulkevat omia polkujaan. Ehkä valitsijat voisi vaihtaa kuten myös palata oikeaan tangomusiikkiin. Minun puolestani saa sanoittaa ja sovittaa ihan mitä vaan, mutta ei sotkea niitä oikeaan tangoon. Kaikilla uusilla tangosovituksillakin on kuulijansa, mutta on ero tangolla ja ns. tangolla.

 

Väkeä oli kertynyt paljon ja ahtaus ja kuumuus ei helpottanut tanssimista. Vuorotuntihaku soi mahdollisuuden omiin valintoihin. Tosin ei ollut helppoa hakea ketä haluaa, jos ei ollut herroillakaan. Naisrivistöt olivat näyttävät.

 

Olin paikalla tuttavapariskunnan kyydissä ja jouduimme paikalle maisemareittiajelun jälkeen ennen yhdeksää. Tanssit olivat alkaneet kahdeksalta. Kun liikun yksin, pyrin olemaan tanssipaikalla heti alussa ja tarvittaessa mieluummin poistumaan aiemmin. Orkesterien soittovuoro oli vaihtumassa. Mukavia tansseja iltaani sopi muutaman tuttuni kanssa, joskin väljemmässä olisi ollut mielekkäämpää liikkua.