27.10.2013 Kivistön työväentalolla

 

Alunpitäen minun ei pitänyt ehtiä tänne, mutta suunnitellen kaikki menikin hyvin. Tulipunaruusujen musiikki on niin tanssittavan hyvää, etten sitä haluaisi jättää kuulematta. Paikalle oli saapunut myös erilainen väki, monet kauempaakin ja paikan tavallisia, varttuneita kävijöitä puuttui paikalta.

 

Puolta tuntia ennen paikoitusalue oli lähes täysi. Hyvän orkesterin tansseissa sen tietää etukäteen ja onnistuin vielä saamaan läheltä autolle paikan. Jäi aikaa jutella tuttujen kanssa ennen tansseja.

 

Kun orkesteri nousee lavalle eikä ennätä edes toivottaa tervetulleeksi väen, niin hyvin monet herrat hakevat daamin jo siinä vaiheessa lattialle. Haluavat varmaan varmistaa, että suosikkitytön kanssa voivat aloittaa illan. Pihalla olleiden autojen perusteella olisi luullut suurempaakin ihmismäärää, mutta sisällä ei kuitenkaan ollut hyvin suurta ahtautta tanssiattialla. Ehkä osa vain istui välillä ja osa pariskunnista oli paljolti kuulolla. Väkeä oli kuitenkin 350 henkeä, mikä alkaa olla maksimissaan tässä paikassa ja oli kuluvan syksyn ennätys.

 

Ennätystä oli minunkin tanssi-iltani pitkästä aikaa. Tanssiväki oli siis paljolti aiemmasta poikkeavaa ja ikähaitarissa oli tavallisesta nuorempaa väkeä, tosin ei mitään nuorisoa. Tutut ja tuntemattomat hakivat minua koko ekasetin paitsi jenkan alkaessa soida menin syrjään ja tunnin viimeisellä kappaleella menin kahville. Jotta jaksaisin olla hakemassa herroja seuraavalla tunnilla.

 

Seuraava tunti menikin suunnilleen samaan tyyliin kuin ensimmäinen joskin en ihan joka kappaleelle hakenut paria. Hitaana en ennättänyt hakea sopivaa herraa lajikohtaisesti. Mukavia olivat tanssit enkä voi moittia herrojen askeliakaan.

 

Kolmas tunti oli taas herrojen hakua ja siinä tuli minulle jotenkin tyhmä olo. Tuntui, ettei huvittanut olla hakurivissä ja vain muutaman kappaleen tanssin. Jäin odottelemaan tunnin lopussa olevaa arvontahetkeä. Pääsylipun lunastaneiden kesken arvotaan tuleville illoille ilmaisia lippuja.

 

Sitten alkoi naistenhaku ja vaikka upea tango alkoi soida, lähdin kotiin. Hakuajatukseni tyrehtyi heti alkuunsa, kun ripeät naiset olivat korjanneet haltuunsa tangomiehet. Tangoja oli esitetty illan aikana sekä varsinaisessa musiikissa kuin taukomusiikissa ja olinhan saanut tanssiakin niitä. Muutoinkin illan orkesteri esiintyi erinomaisesti. Kappalevalinnat olivat hyvät ja tanssilajit runsaat. Pitkästä aikaa oli tilaisuus tanssia sambaakin. Orkesterin puhaltajalle ja laulupuolen esittäjälle suuret kiitokset. Tämän orkesterin suosio vain jatkuu ja orkesteri vetää tanssipaikoille omat ihailijansa.