26.11.2013 Jyväskylän Tapiolassa

 

Muistissani oli, että Gunnar Taipaleen orkesteri soittaa hyvää tanssimusiikkia, joten ajattelin tarkistaa asian;) Jotenkin minua vierastuttaa ko. paikkaan meneminen. Tanssiväki on siellä kuin perheyhteisö, jota ei sopisi häiritä. Tanssijat tuntuvat olevan tuttuja keskenään eikä ihme. Ikä ja vapaat vuodet ovat koonneet heidät yhteen pitkällä ajalla. Tuskin he mitenkään rajoittavat kenenkään paikallaoloa. Minusta itsestäni vain tuntuu, etten kuulu joukkoon. Onko vaistoni oikea vai vain korvien välissä vikaa – ken sen tietää...

 

Kun pääsin penkkiin istumaan, koetin sieltä sivusta katsastaa lavalle. Ihan kuin orkesteri olisi muuttunut. Kahta eri saksofonia soitti ja lauloi tutunnäköinen mies, joka sitten kahvitauon aikana tulikin juttelemaan ja kiitti vuoden takaisesta blogikirjoituksestani. Silloin hän oli ollut Kivistön työväentalolla oman orkesterinsa Kyläpelimannien kanssa. En kyllä muistanut, mitä olin kirjoittanut. Piti ihan tarkistaa kotiinpäästyäni... Nyt hän oli tuuraamassa tänä iltana samoin kuin haitaria erinomaisen hyvin soittava herra, joka myös oli soittajana Kyläpelimanneissa.

 

Kappalevalinnat olivat hyvät ja vanhempaa tanssimusiikkia on kyllä paljon mukavampi tanssia kuin uutta iskelmää tai Seinäjoen tangomarkkinoiden tangoja epäkunnioittavaa uutta musiikkia. Tehtiinkö ennen ihan tavalliset tanssikappaleetkin paremmin vai miksi niiden rytmi, letkeys ja soinnut ovat niin korvalle kuin jalalle sopivampia. Jos illan aikana oli paljon fokseja, useita tavallisia valsseja, niin oli kyllä muitakin tanssilajeja.Tangojen määrä oli kiitettävä ja olivat ne muutenkin hyviä. Vanhoja, ikivihreitä tangoja. Hitaita valsseja oli kahdet parit. Mukana oli yksi kauneimpia, Lumous (Fascination). Kauniita slovareina tanssittavia kappaleita oli, jos oli nopeitakin.

 

Väki osaa täälläkin tanssia monia lajeja. Ovathan he päässeet pitkällä ajalla harjoittelussa omiin askeliin ja varmasti myös tunnelmiin. Minäkin pääsin osalliseksi moniin lajeihin ja tangot ovat aina lähinnä sydäntäni hitaan valssin tullessa perässä hyvänä kakkosena:) Kun tässäkin paikassa on vuorotuntihaku, niin sain itse valita muutamat tanssit ja herrat. Ei ollenkaan huono ollut tämä iltapäivä. Erityinen kiitos illan soittajille, Gunnar Taipaleen orkesterin paikalla olleille soittajille ja lainamiehille, Hannu Wacklinille ja haitaristille, jonka nimeä en tiedä.