12.11.2013 Jyväskylän Tapiolan tanssit

 

Nämä suositut varttuneen väen iltapäivätanssit vetävät paikalle oman joukkonsa. Illan soitoista vastasi Hannu Matilainen konemusiikin kanssa ja solistina oli pirteä, hyvä-ääninen Seija Irmeli. Olin hieman pettynyt, kun uskoin paikalla olevan myös kitaristin ja rumpalin kuten Kivistön työväentalolla viime keväänä. Silloin paikalla oli rumpalilla ”apupoika” rummuissa ja hienosti soittikin. Hän on solistin lapsenlapsi.

 

Mutta ei hätää. Kyllä tanssittavaa musiikkia syntyy, vaikkei orkesterilava olekaan täynnä väkeä. Ei ollut myöskään tanssilattia täynnä tanssijoita. Tilaa oli tanssia ja tanssittua tulikin kai eniten, mitä olen harvan kerran käynyt paikassa. Nyt olin kyllä tullut, kun aiemmin eräs hyvin tanssitaitoinen mies kyseli, voisimmeko siellä tanssia. Olisi ollut tilaa vaikka mille kiemuroille – hän osaa niitä ehkä liikaakin minun taidoilleni. Haasteen olen ottanut vastaan ja ”kestän” opettelun.... Mutta, kai olisi pitänyt toivoa soittajalta tangoa – odotin pitkän illan, turhaksi tiesin sen.

 

Paikalla olleet herrat huolehtivat tanssittamisestani ja naistenhaulla koetin osallistua herrojen hakuun. Joukossa oli pari, kolme hyvin liikkuvaa herraa, joista yhden kanssa tanssimme ihan ”nykyaikaisia” lajeja tai kun soitettiin peräjälkeen fuskua, rumbaa, chachaata, humppaa ja hidasta valssia, niin hän vei minut välillä penkkiin ja heti perään hyvän kappaleen tullessa tuli uudelleen hakemaan.

 

On oikeastaan aika mielenkiintoista käydä ko. paikassa. Asenteitani joudun tarkistamaan näissä tansseissa. Sosiaalitanssia on yleensä liikkuminen lattialla. Mutta se ei ratkaisekaan, mitä vienti on. Rytmitaju on tällä joukolla edelleen tallella, jos jo jotain muuta onkin jäänyt taakse. Piristävä iltapäivä jäi kuitenkin mieleeni, kun ajattelen, ettei kaikki mene tässä elämässä niin kuin itse toivoo.