14.11.2013 Peurungassa

 

Torstaitansseihin Peurunkaan on saatu nimekkäitä orkestereita ja minullekin mieleisiä. Tällä kertaa oli vuorossa Omega solistinaan tangokuningatar Eija Kantola, joka osaa pukeutua omaan tyyliinsä sopien. Valkoiset saappaat tällä kertaa ja muutenkin valkoista ja tumma lyhyt hame. Hän on yksi tyylikkäimpiä artisteja. Väkeä ei ollut samaa määrää kuin viikko sitten, mutta solistin aloittaessa klo 22 oli tanssilattia täysi.

 

Tanssien alku vaihtelee tässä paikassa. Hyvä levymusiikki oli soimassa kun jouduin paikalle. Salissa olivat ”hyvät” istumapaikat/pöydät täynnä, joten katselupaikkani jouduin valitsemaan tanssilattian takaa. Siellä oli vielä tilaa. Yhdeksältä aloitti orkesteri ja tunnin aikana oli mukava kuunnella sitä soittokuntaa, joka vuosien mittaan on muuttanut kokoonpanoaan. Jäljellä on enää kaksi entisestä Omegasta. Niin ovat siirtyneet muualle soittamaan Tomi Oravala, jota Finkkujen joukossa voin käydä katsomassa ja Anna-Liisa Väkeväinen, joka orkesteri Rossossa soitettuaan on siirtynyt muihin töihin ja enää on vain satunnaisia soittohetkiä tuuraamassa. Ei ole enää Seppo Hovin puhaltamia soittava poika Villekään mukana. Hyväksyttävä se on, että aika kulkee kuin juna eteenpäin ja muuttaa suuntaansa minne tahtoo. Mutta ei se estä minua kaipaamasta Omegan entisiä aikoja.

 

Ilahduttavaa oli, että orkesterin rumpalin, Esa Hiltusen instrumentaalilevyltä soitettiin kaunis hidas valssi Dreamie. Ko. levyllä on kyllä kaikki kappaleet tehty hyvin. Taitavia soittajia ja äänitys viimeisen päälle. Toivoisin hyvää musiikkia arvostavien ihmisten hankkivan ko. levyn. Esa myy niitä edullisesti keikoilla, mutta soisin siitä kerrottavan lavalta kappaleiden välispiikkausten lomassa. 

 

Eija Kantolalle annan suuren kiitoksen kahdesta tangosta, jotka hän esitti ensimmäisellä setillään. Tangot Vie meidät rakkauteen ja Yön kuningatar ovat tangojen parhaita. Ehkä hänen ohjelmistonsa ei ole aivan ajan hengessä. Kauniita kaikki hänen esittämänsä kappaleet ovat ja sopivat hänen tyyliinsä, mutta hieman lisää uutta tuotantoa ei olisi varmaan pahasta. Hänen toisen settinsä alussa poistuin paikalta. Olisiko hän esittänyt uusinta kappalettaan – ehkä olisi pitänyt jäädä kuulemaan.