15.12.2013 Kivistön työväentalolla

 

Sunnuntaiehtoon tanssit sopivat ajallisesti monille niin kuin sopii Eki Jantunen ja Mutkattomat-orkesteri. Mutkattomien soittajat näyttivät kuin olisivat minulle tuntemattomia kunnes huomasin rumpalin. Tuttu soittaja etelämpää Suomen maata. Mikä parasta, hän harrastaa tanssimista ja on erinomaisen hyvä viejä. Itselläni ovat muistot menneiltä vuosilta ainakin tangoista.

 

Orkesteri soitti ihan hyvää tanssimusiikkia ja solistilla oli oma ohjelmistonsa, joka on aika lailla tuttua. Taukomusiikki oli välillä. Antoisaa oli sekin ja vaihtelevaa, tangojakin tuli. Tälle illalle rouva Fortuna oli suonut myös minun kohdalleni tangoherroja peräti kolme kappaletta.

 

Muutamin tuttujen kanssa tanssit sujuivat ja epäonnistumisia ei ollut puolin jos toisinkaan. Humpat sujuivat kävellen, rumbat ihan rumbana, mutta jäikö chachaa väliin. Fuskuja oli illan soittolajeissa useita ja joku foksi meni jivenäkin. Hitaita valsseja tuli kahdet ja toisen herran kanssa askeleet sattuivat hyvin yksiin. Fuskua ja jiveä oli mukava tanssia ex-soittomiehen kanssa.

 

Illan parhaat, sujuvimmat askeleet olivat tauoilla, kun sain tanssia fuskua/foksia vaihdellen ja jotain slovariin sopivaa. Kun olin jo poistumassa ja alkoi kuulua taukotangona Sabina, niin se kruunasi illan, kun väljällä lattialla oli tilaa. Viejä kyllä taitaa tangon olennaisen sisimmän ja askeleet. Tangosieluni oli onnessaan pitkän aikaa.