01.12.2013 Kivistön työväentalolla

 

Tälle sunnuntaiehtoolle oli saatu minulle mieleinen soittokunta paikalle. Köpi Koski ja Projekti soittavat juuri sellaista tanssimusiikkia, josta pidän. Olen ollut samaa mieltä jo vuosia. Köpillä on saksofonit ja hän myös laulaa. Hän on orkesterin voima. Kitara on tietysti myös orkesterissa. Rumpali soittaa useamman kerran illassa trumpettia ja voi vain arvata, että ne kappaleet ovat upeita. Haitarihan kruunaa orkesterin.

 

Tanssiväki tuntuu vähenevän joulua kohti. Mutta oli paikalla kuitenkin sopiva määrä ihmisiä tanssimista varten. Lyhyen katselun jälkeen tajusin, että nyt ei ole paikalla juuri ollenkaan niitä ihmisiä, joiden kanssa olen aiemmin tanssinut. Tunne, että kysyntä ja tarjonta ei onnistu kohtaamaan tänä iltana. Niinpä istuin penkissä ja menin vielä reunaan kauemmas varsinaisesta hakualueesta. Siellä oli tosin eräs tuttu herra, ex-rumpali, jonka kanssa on ollut avartavia keskusteluja musiikista. Niin oli nytkin. Taidettiin tanssiakin jotain.

 

Ensimmäisen tunnin aikana nousin penkistä ylös, kun hidas valssi alkoi soida. Sille pääsinkin tanssimaan. Muutoin tunti meni kuunnellen. Toinen tunti oli naistenhakua. En syttynyt siinäkään muuta kuin sen lopulla hain hitaalle valssille hakenutta herraa. Seuranneella miestenhaulla minua haettiin muutamaan kappaleeseen vaikka en liene ollut kovin tanssihalukkaan näköinen. Ihan mukavia tanssit silti olivat.

 

Sitten päätin korjata ajatuksenjuoksuani ja hain muutamia herroja neljännellä tunnilla, naisten hakuvuorolla. Hyvät tangot ja kauniit rumbat olivat parasta. Sambatuttuni oli hakenut minua peränurkan penkistä chachaalle. Niinpä samban alkaessa soida harrastin ihan ripeää liikkumista, jotta ehdin saada hänet lattialle.

 

Esitetty musiikki oli sitä oikeaa tanssimusiikkia ja kun aina jokin puhallin soi lavalla, tunnelma oli hieno. Pitäisi joskus kirjata ylös mitä kappaleita he soittavat. Nyt jälkeenpäin ei tahdo muistini pelata. Mutta Särkyneen toiveen katu ainakin soi upeasti trumpetilla. Lähdin pois ennen loppua, kai liian aikaisin, sillä ulko-ovella kuulin taas trumpetin äänen ja Il Mondon. Se jäikin soimaan pääni sisään kotimatkalle.