03.12.2013 Kivistön työväentalolla

 

Näissä tiistain iltapäivätansseissa en ole käynytkään aiemmin. Nytkin lähteminen ei sujunut ajallaan. Menomatkalla oli postiasioita ja sitten vielä hidasteena pätkä liikenteenohjauksessa tietyön takia. Tosin mietin muutenkin, onko viisasta mennä ollenkaan. Mutta ainahan pois pääsen milloin haluan.

 

Reilu vartti oli mennyt tanssiaikaa, joten en varmaan paljosta jäänyt paitsi. Väkeä ei ollut paljon. Samanlaista on ollut kuulemma muulloinkin. Oikeastaan olin tullut taas kerran orkesterin takia. Kyläpelimannit ja Hannu Wacklin oli ihan hyvä syy. Päihittävät monia nimekkäämpiäkin soittoporukoita.

 

Rumpalina oli tuuraaja ja hyvin hoiti osansa. Haitaristi osasi myös käyttää soitintaan ja sen kuuli kyllä kaikessa, mutta erityisesti polkat ja jenkat kuulostivat mainioilta. Haitari oli käytössä koko ajan. Tangoissa se toi oikean tunnelman. Hän oli viikko sitten tuuramassa Tapiolan tansseissa kuten oli myöskin orkesterin maestro Hannu Wacklinkin saksofoneineen. Wacklinilla on hyvä ääni. Neljäs jäsen orkesterissa oli basson soittaja, kunnon läskibasso oli lavalla.

 

Olin valmistautunut siihen, että kuuntelen jonkin aikaa orkesteria ja sillä hyvä. Ei se niin mennyt. Heti minua haki tanssimaan ulkonäkötuttu herra, jonka kanssa olen aiemminkin tanssinut. Hän sitten haki monta kertaa ja hain itsekin häntä kaksi kertaa. Monet tangot tanssimme ja muutakin. Yksin hän olisi riittänyt tuomaan tanssin ilon. Eri herrojen kanssa sain tanssia useita kappaleita. Niin foksia, fuskua, tavallista valssia, hitaat valssit kahteen kertaan, sambaa, chachaata, rumbaa kauniisti vietyinä hitaina ja jenkat pitkästä aikaa. Olin paikalla vajaan kolme tuntia ja ne olivat tanssittuja tunteja hyvässä musiikissa. Tauollakin soivat hyvät kappaleet ja erityisesti olin ilahtunut tangojen määrästä. Niitä oli todella runsaasti eikä mitään Seinäjoen tangomarkkinoiden uutta tangotuotantoa vaan vanhoja kunnon tangoja Hiljaisesta kylätiestä alkaen. Taukomusiikissa soi jokin upea tango, jota en tunnistanut. Olikohan jokin iso orkesteri asialla, sillä soittimia kuulosti olevan paljon ja hienoja kohtia musiikissa. Jospa jostain selviäisi kappaleen nimi. Sitä voisi kuunnella ihan istuen. Mutta oli kyllä upeaa tanssiakin – kahteen kertaan, kun taisi soida osin samaa musiikkia eri tauoilla;) Tavallinen valssi Kielon jäähyväiset on yksi valssisuosikkini. Taisin laulella sitä tanssiessani, mutta oli Hannu Wacklinin ääni voimakkaampi;)

 

Seuraavasta tanssi-illastani ei ole tietoa, mutta tämän illan muistoilla kyllä jaksan odottaa... Jos vielä orkesterin tiedot löytyisivät netistä tai jostain, niin voisin kyllä suositella heitä ihan julkisesti. Heidän musiikistaan nousee oikea tanssitunnelma:)