15.01.2014 Tanssin Taikaa Salissa

 

Jyväskylän keskustaan on vihdoinkin saatu oikea tanssipaikka. Avajaistansseissa Pekkaniskan Pojat olivat soittamassa ja väkeä oli paljon. Monet olivat tulleet kauempaakin katsomaan tiloja ja tietysti myös soittokuntaa. Kova pakkanenkaan ei estänyt tulijoita.

 

Tanssit alkoivat klo 20 ja päättymisaika oli puoli tuntia keskiyön jälkeen. Oikein sopiva työssäkäyville ja toisillekin, jotka haluavat olla virkkuina aamulla. Ehkä järjestelyissä on kehittämisen varaa. Kun oli kylmä sää, ihmisillä oli paljon vaatteita ja naulakkotilat eivät vastanneet tarvetta. Kaikki taisivat löytää omat nuttunsa illan päätteeksi;) Pitkä jono oli lipun myynnissä ja olikin hyvä kun olin tullut ajoissa.

 

Tanssitilat ovat yläkerrassa, jossa tanssisalin sivussa on eri yrittäjän pitämä kahvio ja oli sen nurkkaan saatu karaokepaikkakin. Illan mittaan kahvion ja tanssipuolen sisäänmenojen risteyksessä, salin puolellakin reipas laulu ja musiikki hieman häiritsivät tanssiorkesterin soiton kuulemista. Tanssijoita oli loppujen lopuksi varmaan liikaa, sillä salin vieressä oleva pitkä käytävä täyttyi myös tanssijoista. Jatkossa kävijämäärä varmaan tasaantuu.

 

Yllätys oli sitten, että ilta alkoi naistenhaulla, mistä ensin ajattelin, ettei ole hyvä. Sitten ymmärsin, että kun väkeä saapui pitkin iltaa, niin illan alussa sopiikin paremmin tanssimaan. Ryhdistäydyin ja hain kaikkia tuttuja ja yhtä vierasta herraa. Naistentunnin viimeiselle kappaleelle jätin hakematta. Ilta jatkui hakujen osalta miestenhaulla ja oliko vielä naistenhaku vai loppuilta sekahakua. Mukavat olivat tanssit huolimatta väen paljoudesta. Tanssiväki oli tanssitaitoista ja se lisäsi tanssin iloa.

 

Pekkaniskan Pojat on yksi suosituimpia tanssiorkestereita ja he ovat osanneet uudistaa kappaleitaan niin, etteivät hyvät vanhatkaan kappaleet ole jääneet unholaan. Matti-Sakarin laulut tulevat hänen sydämestään ja yleisön huomioiminen on esimerkillistä toimintaa. Kun hän laulaa, niin se tuntuu, että hän laulaa jokaiselle. Taisto Lunkan mukaan tulo joitakin vuosia sitten nosti orkesterin tasoa. Taitavana muusikkona hän on luonut uutta ohjelmistoa ja kun toisetkin soittajat osaavat työnsä, niin ei siinä muuta tarvita. Mainittava on, että kun orkesterilla on kaksi rumpalia käytössä vuorollaan ja molemmat ovat huippusoittajia, niin sekin puoli on aina kunnossa.

 

Tanssit jatkuvat keskiviikkoisin ja koko kevätkausi on varattu Suomen parhaille orkestereille. Ei ole siis enää pulaa tanssipaikasta. Tanssiväki voi itse päättää, säilyykö tämä paikka vai mikä on tulevaisuus.