20.01.2014-21.01.2014 Crace-laivalla

 

Matkat maalla kohti satamaa sujuivat erittäin humoristisessa seurassa. Minulle riitti pelkkä kuuntelu;) Linja-autoväki oli varttunutta tanssiväkeä ja kovin tuttuja keskenään.

 

Laivalla sen sijaan oli toisenlainen tunnelma. Ei ollenkaan huono, sillä Pekkaniskan Pojat osaavat tanssimusiikin esittämisen. Kiitokset Matti-Sakarille ja pojille! Olen kyllä ollut paikalla, kun lavalla soi kaksi haitaria niin kuin nytkin, mutta kaksi rumpalia yllätti ainakin minut yhtäaikaisilla soitoilllaan. Kiitos Pasi ja Tomppa!

 

Erityismaininnan ja kiitoksen haluan antaa laivalla esiintyneelle  Akaga-puhallinorkesterille, joka netin mukaan on bulgarialainen. En tiedä vastaavaa joukkoa Suomesta. Kuutamoserenadilla aloittivat ja samaa hienostunutta musiikkia oli kaikki ja vieläpä hyvin tanssittavaa. Konserttitanssiaisten tuntua oli ilmassa.

 

Mukavia tanssi hetkiä oli erään tutun herran kanssa. Tanssimme peräjälkeen useampia kappaleita, eri lajeja. Hänellä on kilpatanssin oppeja takanaan, joten yhteiset askeleemme olivat kohdallaan. Ahtautta oli välillä, mutta hyvin hän pitkänä miehenä ”sukkuloi” eikä kosketuksia toisiin tanssijoihin tapahtunut. Ennen Pekkaniskan Poikien osuutta paluumatkalla taukomusiikissa oli ilo tanssia tango erään herran kanssa, joka tulevana viikonloppuna oli menossa Lumitangon MM-kisoihin. Se olikin sitten tangoa, jota toivon ja jota silloin tällöin olen saanut tanssia hänen kanssaan. Jos tangon tanssiminen olisi aina sellaista kuin se on hänen kanssaan, niin ehkä tangosieluni ei kestäisi sitä määrää.

 

Maarianhaminasta Turkuun päin on vanha luotsiasema, jonka ympäristössä on paljon komeita tuulivoimaloita. Kun kysyin laivan infosta, missä kohti tarkalleen tuulivoimalat ovat (halusin ottaa niistä kuvia), niin info halusi antaa minulle kartan ja hienon kirjan Turku-Tukholma reitiltä. Kirjassa kaunita värikuvia ja tietoja reitin varrelta olevista paikoista. Kauniisti tehty. Muutoinkin laivalla oli hyvä asiakaspalvelu.

 

Paluumatkalla maissa linja-autossa uni taisi voittaa useamman joskin pientä vitsin tynkää joku vielä jaksoi esittää. Puolen yön jälkeen sitten kotona ja yhtä laivamatkaa viisaampana;)