08.02.2014 Kartano Kievarissa

 

Tänä iltana tanssikansaa viihdytti pohjoisen orkesteri Taiga solistinsa Jarkko Honkasen kanssa. Toisena oli Hänen orkesterinsa & Jani Jalkanen. Heitä en ole kuullutkaan tässä kokoonpanossa. Joskus ennen kyllä Kari Tapion aikaan olin joskus keikoilla. Jarkko ja Taiga ovat suosikkejani. Olen heidät tavannut vuosia sitten Lapin hiihtolomilla ja kun ovat etelän kiertueellaan, pyrin pääsemään heitä katsomaa ja kuulemaan. Lapissa heillä on tosi paljon keikkoja – taidan muuttaa sinne asumaan...

 

Kun paikalla oli kaksi orkesteria niin tanssit ja livemusiikki alkoivat heti kahdeksalta. Illan aloitti Taiga. Vuorosoitoin ilta jatkui. Jarkon esiintymistä on mukava katsoa. Hyvä ääni, hymy, iloiset ilmeet ja eleet. Kappaleet ovat myös kauniita. Niitä löytyy Youtubesta monta. Taigassa on hyvät soittajat.

 

Karin jälkikasvun nimissä olevaa orkesteria kuuntelin. Eri tyyli heillä on kuin toisella orkesterilla ja niin saa ollakin. Ihan tanssittavaa musiikkia esitettiin ja kiitinkin heitä erittäin hienosta hitaasta valssista, instrumentaalikappale. Selvisi jälkeenpäin, että kyseessä oli Mantovanin Charmaine. Upea kappale. Kuuleekohan sitä keneltäkään muulta orkesterilta. Harvinainen se ehkä on.

 

Illan tanssimiseni oli pääasiassa perinteisiä lajeja. Kaksi kappaleparia hitaita valsseja oli tietysti parasta läsnäoloaikanani. Väkeä oli taas kerran paljon ja varsinkin naisia. Vuorohakutuntien suoma naistenhaku on minulle liian kiivastempoinen. Juosten pitäisi hakea, jos jotain haluaa... Tyydyinkin herrojen hakuihin, joita ei nyt runsaasti ollut.

 

Taigalla oli toinen osuus, jossa Jarkkokin oli mukana. Sainkin mahdollisuuden tavata heidät setin lopussa ja mukavat kuvatkin sain kaikista. Onhan näitä kuvia ennenkin saatu, mutta ei liikaa. Lähdinkin pian sen jälkeen kotiin. Kiva on katsella heitä kuvista seuraava keikkaa odotellessa. Taitaakin mennä tapaaminen kesälavalle Kuikkaan... Tuntureille kun en ole viime aikoina päässytkään.