07.02.2014 Keurusselän tanssit

 

Olipa eilen lämminhenkinen ilta Keurusselällä Pekkaniskan Poikien kanssa. Kiitos Matille, Vikelle, Taselle,Tompalle ja Henkalle:) Upeita ja tanssittavan hyviä kappaleita koko ajan.

 

On hyvä asia, että muutkin kuin varsinaiset tanssipaikat ottavat näitä hyviä orkestereita esiintymään. Pekkaniskan pojat ovat käyneet täällä ennenkin ja eri vuoden aikaankin. Varsinkin kesäaikaan tanssit ovat mukavia, koska on tilaa enemmän ja ulkoverannatkin käytössä. Puhumattakaan kesäillan maisemasta Keurusselän sineen.

 

Paikalle tuleva väki ei ole ihan samaa kuin tavallisilla tanssipaikoilla, mutta kaikki tulevat kuitenkin illanviettoon, kukin tavallaan. Innokkaita tanssijoita on paljon ja tyylitkin ovat vapaat. Tanssitila ei ole kovin iso, mutta kohtuullinen varsinkin jos tanssijat katsoisivat vähän suuntia. Mutta tuleehan niitä törmäilyjä kaikilla tanssipaikoilla.

 

Sain istumapaikan isosta pöydästä, jossa kolme mukavaa naista jo istui. Siitä näki hyvin esiintymislavalle. Jotenkin tunnelma on ihan erilainen tällaisessa paikassa kuin jossain isossa tanssipaikassa. Tuntuu levolliselta ja rauhanomaiselta vaikka alkoholilla on osuutta illan kulkuun. Ehkä osin väki on paljolti maaseudulta. Omaan olooni vaikuttaa eniten soittokunta. Kauan heitä olen kuunnellut ja katsellut ja aina vain tuntuvat hyviltä. Musiikki elää ja muuttuu vuosien saatossa. Tanssittavan hyviä kaikki ovat ja jotkut kappaleet minulle kovin merkityksellisiä.

 

Muutamien herrojen kanssa tanssin eri lajeja, mutta ahtaus ja tanssijoiden arvoituksellinen liikkuminen vähensi tanssin iloa. Taukomusiikkijaksot olivat hieman pitempiä kuin viisitoista minuuttia, mutta taukolevyt olivat kyllä hyviä. Minun mielilajeja sain kuulla koko illan ja tangot tietysti olivat hyviä. Toivoin kyllä tauolla saavani tanssia tangon erään herran kanssa, mutta häntä vietiin kovasti. Toisella tauolla olikin kai sitten minun vuoroni;) Se oli illan paras tanssi. Vienti ei voisi olla parempi. Tosin ihan väljää ei ollut tanssia, mutta ehkä tango kävi hänelle hieman "verryttelystä" seuraavan päivän Lumitangon MM-kilpailuihin. Sää ei näinä päivinä ole ollut suosiollinen ko. kilpailulle.

 

Tauolla sain kuvattua soittajat ja solistin ja muistojen albumiini sopii vielä monet kuvat. He jaksavat esiintyä vielä kauan enkä minäkään voi luovuttaa;) Syksyllä tulee yksitoista vuotta ensi kohtaamisestamme.