26.02.2014 Tanssin Taikaa Salissa Jyväskylässä

 

Nämä tammikuulla 2014 alkaneet keskiviikkotanssit ovat saavuttaneet tanssiväen. Tänä iltana Saija Tuupanen ja orkesterinsa eXmiehet saivat paikalle niin ihailijoita kuin tanssijoitakin, joita oli enemmän kuin viikko sitten.

 

Alkuillan ensimmäinen tunti on ollut väljempää, mutta toiselle joutuvat viiveelläkin tulleet ja osan iltaa on hetkittäin täyttäkin. Vaikka tanssit kestävät neljä tuntia, niin innokkaimmat tanssijat tanssittuaan vaikka kolme tuntia, lähtevät yöpuulle. Monella on työpäiväkin edessä.

 

Ilta alkaa tässä paikassa naistentunnilla eli vuorohaut ja viimeinen tunti sekahakua. Aluksi naistenhaku ensimmäisenä tuntui hieman kummalta, mutta siihenkin tottuu. Kun vielä se ensimmäinen tunti on väljää ja sattuu muutama tuttu paikalle, niin kilpajuoksua ei tässä vaiheessa vielä tarvita miesten haussa. Viittä herraa hain ja siinä olikin illan tanssini. Toisella tunnilla oli naismeri monta riviä ja herroja suhteessa paljon vähemmän. En ajatellutkaan istua naismuurin takana enkä mennä tarjolle. Herroille oli tarjolla kovasti nuoria naisia. Joten kävin kahvilla. Kahviossa tai ruokapaikka tämä on päivällä, on hyvät leivonnaiset ja muutakin tarjolla (ei alkoholia).

 

Seuranneet kaksi tuntia, miestenhakua ja naistenhakua, katselin lavaesiintymistä, seurustelin erään herran kanssa lavan läheisyydessä. Otin kuviakin esiintyjistä. Aika sujui hyvin, sillä sain seurata Saijan ja soittajien esiintymistä läheltä. Harvassa paikassa lava on niin sopivasti tanssilattiaan nähden. Saija esitti monia tuttuja kappaleita. Osaa ne ollakin kauniita ja hyvin tanssittavia. Ihan sykähdyttävän kaunis oli hänen ja haitaristi Ari Metsälän duetto kappaleesta Tahdon. Siihen oli heiltä oma sovitus ja kuulosti paremmalta kuin Hurmaorkesterin esitys nauhalta. Pitäisi päästäkin kuulemaan se heiltä livenä.

 

Saijan kappaleet ovat kauniita kaikki ja kun hän itse on säteilevän kaunis, iloinen ja eloisa, niin mikä on olla hänen illassaan. Yhteistyönsä orkesterin kanssa on ihailtavan sujuvaa ja iloista. Hitaan valssin Sieluni soitto hän taisikin tuoda mukanaan Tornados-orkesterista, jossa sitä orkesterin kitaristi esitti. Uusimpia kappaleita ovat Missä Muruseni on ja Suloinen Myrkynkeittäjä, jota Saijan ohella koko orkesteri esittää omaperäisen hienosti. Olen toivonut kovasti heidän esitystään Youtubeen ja ehkä se toteutuukin.

 

Saijan toinen osuus oli naistentunnilla klo 10-11 ja jatkui ainakin vartin yli. Pojille jäi pieni tauko ja pieni osuus, kun ilta päättyy puolilta öin. Illan aikaan oli tullut monta tangoa ja ajattelinkin yhdelle sellaiselle naistenhaun lopulla hakea erästä tuttua herraa. Se oli vain ajatus ja herra oli jo viety parketille ennen kuin sain ajatukseni loppuun.

 

Saijalla on suuri suosio, mutta nyt vasta ymmärsin miksi. Katsoin nyt paljon hänen esiintymistään. Aiemmin ennen tanssinkin enkä ennättänyt seurata samalla tapaa kuin nyt. Hän on kaunis nainen. Hänen elävä esiintymisensä, iloisuus, tanssijoiden huomioiminen ja koko lavakarismansa ovat ainakin hänen suosionsa valtteja hyvän lauluäänen lisäksi. Onhan hän vuoden 2003 tangokuningatar. Olenkin ollut sieltä lähtien hänen tanssi-illoissaan aina kun se vain on ollut mahdollista.