06.02.2014 Peurungassa

 

Eilen alkanut ”tanssiputki” tai parempi sanoa fanittamisputkeni jatkui Varjokuvan ja Kyösti Mäkimattilan illassa. Paikalle oli saapunut minulle tuttu pariskunta ja ei juuri muita tuttujani ollut. Ulkonäkötuttua väkeä sen sijaan oli runsaasti. Osa oli varmaan tullut kauempaakin.

 

Varjokuvan ensimmäinen osuus oli kuin paluuta entisaikaan. Minulle tuttuja ja kovin mieleisiä kappaleita esitettiin. Rami on ottanut laulajan osan, kun Kyösti ei ole lavalla. Se on hyvä, sillä hänen lauluaan on mukava kuulla ja ikäänkuin siihen olisi tullut jotain kyöstimäistä:)

 

Kyöstistä on tullut kaikin puolin tangokuningas. Silti en osaa pitää häntä yksinomaan tangokuninkaana. Hän on se Kyösti ja ihminen, johon tutustuin 5.7.2003. Olen iloinen hänen menestyksestään, sillä se on todella vuosien saavutus. Monien asioiden summa, kun kaikki menee kohdalleen. Niin voi käydä vain yhdelle kerrallaan Seinäjoella. Odotan kovasti tänä vuonna eräälle toiselle kuninkaan kruunua – ansaitusti.

 

Kyöstin esittämät kappaleet ovat hyvin valittuja. Sopivat hänelle ja sopivat kuulijoille ja tanssijoille. Niitä löytyy myös hänen levyltään Suuntatähti, jota on myytävänä keikoilla kuten samanniminen runokirjansa.

 

Mukava oli tavata nappulakoneenhoitaja, taitava ääni- ja valomies Hande, joka tällä kertaa oli paikalla kaikkine laitteineen. Jossain muualla hänellä oli vain pieni laite, josta pystyi ohjaamaan kaiken saman kuin minkä työpöytänsä äärestäkin. Tosin siitä en pidä, kun hänet näkee työssään, niin kaikki on hyvin:)

 

Väkeä oli loppujen lopuksi hyvin runsaasti ja varsinkin Kyöstin osuuksilla, joita oli kaksi. Esiintymisaika on viikolla klo 21.00 – 00.30. Levymusiikki oli Handen laatima ja se on käsittänyt jo kaikki menneet vuodetkin hyviä tanssikappaleita – tangoineen:)

 

Olin ajatellut olevani kuulolla illan, mutta muutama herra haki tanssimaan ja joku useamman kerran. En pidä ahtaudessa tanssimisesta, joten mielihyvin katseeni kohdistui lavalle. Orkesteritauolla Kyösti istui hetken aikaa pöydässäni ja illan lopulla oli hetki aikaa jutella hänen kanssaan.