12.03.2014 Tanssin Taikaa Salilla Jyväskylässä

 

Näissä 15.01.2014 alkaneissa tanssi-illoissa tässä paikassa on paikalla olleet hyvät tanssiorkesterit. Tämä ilta oli kyllä musiikillisesti erityinen ja loistava.

 

Martti Metsäkedon orkesterin kaltaista toista tanssiorkesteria en tiedä. Heidän musiikkinsa on erilaista kuin muilla orkestereilla. Kappalevalinnat ovat sellaisia, ettei juuri moniakaan niistä soiteta radiokanavilla eikä niitä juuri esiinny toisten orkesterien soittolistoilla. Latinalaisamerikkalaiset rytmit saavat suomalaisenkin jalat ja kropan liikkeelle. Kun soittimina on saksofoni, trumpetti, huilu, flyygelitorvi, congarummut ja perkussiot sekä koskettimet, niin siitä voi jo arvata mitä musiikkia lavalta kuuluu. Martilla on karismaattinen ja syvä ääni ja kielitaitoakin, mitä hän käyttää mielellään joissain kappaleissa.

 

Hänellä on vuosikymmenten kokemus musiikin saralla, mistä hänet on palkittu eri tavoin. Komppia ikä kaikki - kirjan hän tehnyt muusikoiden käsikirjaksi yhdessä aiemmin orkesterissa olleen Seppo Rehnströmin kanssa. Kirja on hyväksytty myös Suomen Tanssinopettajain Liiton oppikirjaksi.

 

Martti Metsäketo on ollut myös Ylläs Soikoon tapahtumassa alusta lähtien mukana ja Tanssiorkestereiden SM-kilpailujen tuomariston puheenjohtajana koko ajan.

 

Voi mikä musiikillinen tanssi-ilta olikaan Jyväskylässä Tanssin Taikaa Salissa! Kiitos Martti Metsäkedon orkesterille! Orkesterin kokoonpano: Martti Metsäketo, Raimo "El Papa" Korhonen, Tapani Laastola, Arto Hyötyläinen ja Harri Luiskari.

 

Ilta sujui osaltani välillä tanssien, välillä kuunnellen ja katsellen orkesteria sekä juttuhetkiin Martin ja "El Papan" kanssa . Ihania kuviakin sain otettua ja itse maestron kanssa otettu yhteiskuva on yksi parhaita. Mallit taisivat olla ikiaikaisia.... Kiitos Martti kuvauksesta!