08.03.2014 Haapamäen Suojalla

 

Mukavaa oli lähteminen, kun tiesin perillä olevan minulle hyvin mieluisan väen esiintymässä. Saija Tuupanen, vuoden 2003 tangokuningatar ja hänen upea orkesterinsa eXmiehet.

 

Haapamäen Suoja on vanha suojeluskuntatalo, joka on todella tyylikäs ja arvokas rakennus. Tanssipaikaksi se on erityinen. Paikassa käy yleensä vakiintunut väki, joka tuntee toisensa. Nyt oli poikkeus. Nuorempaa oli väki kuin tavallisesti. Muualta tulleita. Tanssitaitoisempaa eli tanssilajeja tanssittiin muutenkin kuin vaihtoaskelella. Tunnelma oli iloinen. Paitsi minulla.

 

Orkesteri aloitti varttia vaille yhdeksän. Saijan ensimmäinen osuus oli tunnin päästä. Vuorotuntihaku on ollut täällä pitkään. Jostain syystä osasin varautua omaan tilaani ja yritin kyllä tsempata. Mutta toivotanta. Biorytmit saivat vallan ja poistuin ennen puolta yötä. Kun tunnetila oli miinuksella täydet 100%, äly -76% ja fyysiset voimat -0% eli siirtymässä positiiviselle puolelle, mutta rajalla, seurasi siitä epätietoinen olo, johon ei mikään enää auttanut.

 

Läsnäoloaikanani tanssin kai viisi kappaleparia. Joku herra haki ja omat haut illan alussa eivät olleet runsaat. Jokin esti vain hakemasta ja niinpä olin kuulolla ja katselulla. Siinä sain kaiken itselleni.

 

Jo yksin kauniit hitaat valssit täyttivät sieluani, mikä olotilani ei varmaan näkynyt päällepäin. Saija lauloi Sieluni soiton ja yhdessä haitaristi Akin kanssa Jotain jää, mikä on elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjo. Hieno duetto. Missä muruseni on ja Suloinen myrkynkeittäjä ovat nykymusiikkia, joista Saija ja pojat ovat saaneet upeat esitykset. Varsinkin Myrkynkeittäjä oli uskomatonta yhteistyötä Saijan ja orkesterin välillä. Siitä toivoin nauhoitusta Youtubeen ja ehkä se pian on tulossa. Kauniita kappaleita esitettiin ja tanssilajeiksi sopivia laidasta laitaan. Tanssiväki oli varmaan tyytyväinen.

 

Minulla on viikko aikaa parantaa tapani, nauttia saman orkesterin esiintymisestä ja jopa tanssiakin.