15.03.2014 Revontulessa

 

Revontuli on kehittynyt vuosien saatossa viihdekeskukseksi, jossa on tansseja, juhlia, ruokailua, majoitusta ja golfkenttä. Viimeisenä on tullut keilaus.

 

Minä olin paikalla, kun esiintymässä olivat vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen ja orkesteri eXmiehet. Solisti on hyvä-ääninen ja kaunis esiintyjä, joka lumoaa miespuoliset henkilöt ja varmaan myös monet naisetkin. Orkesterissa on kaikki taitavia soittajia ja erityisesti Kultaisen harmonikan 2000 miesten sarjan voittaja Aki Metsälä, joka laulaa joitakin duettoja Saijan kanssa. Lauluissa on mukana toisetkin soittajat ja viime aikoina ohjelmistoon mukaan tullut kappale Suloinen myrkynkeittäjä on hienoa tulkintaa kaikilta.

 

Aluksi näytti, että missäs väki on paikasta. Mutta pikkuhiljaa tanssijoita saapui ja ilta olikin mukava. Minunkin viikontakainen olotilani oli alkanut korjaantua... Tilaa oli melko hyvin tanssia ja varsinkin, jos tanssijat huomioisivat toisetkin edetessään lattialla.

 

Nyt tulikin tanssittua monia kappaleita, joskaan en aina lattialla ollut. Seurasin välillä, miten esiintymislavalla sujuu... Hyvin sujui. Saija laulaa myös tangoja eikä ole unohtanut niitä. Hidas valssi Sieluni soitto on hänen ohjelmistossaan. Saija taitaa muistaa sen yhtä kauan kuin minäkin eli yli 10 vuotta. Hän alkoi laulaa sitä myöhemmin. Vuonna 2003 ja jälkeen sitä esitti hänen silloisen Tornados-orkesterinsa kitaristi Kai Lääti. Hyvin Saija teki, kun otti mukaansa tämän kappaleen.

 

Illan parhaimmistoa olivat kappaleet Tahdon ja Valkoinen ruusu. Molemmat todella kauniita kappaleita. Missä muruseni on ja Suloinen myrkynkeittäjä ovat tulleet tutuiksi. Viimeksi mainittu on kyllä hienosti orkesterin sovitettama itselleen sopivaksi. Upeasti Saija sen laulaakin. Odotan vain milloin sitä voi youtubesta kuunnella ja katsella.

 

Saijalla ja orkesterilla on ollut hyvin tiivis keikkailujakso ympäri Suomea ja laivoillakin. Viikon esiintymisten jälkeen he pääsevät ansaitulle kahden viikon lomalle.