29.04.2014 Aalto-salissa Jyväskylässä

Kaunis ja tuulinen oli ollut koko päivä. Vielä illalla tuuli oli puuskainen, kun kävelin Aalto-salille kädessäni valkoinen ruusu, jonka tuuli halusi mukaansa... Sainkin sen annettua konsertin päätteeksi solistille, Leif Lindemanille.

Kävelymatkalla kohtasin tutun herran, joka oli lupautunut myymään paikassa Leifin tammikuun lopussa ilmestynyttä levyä "Leif Lindeman laulaa rakkaudesta". Levyllä on yksitoista kaunista kappaletta, jotka ovat aitoa elämää, kokemuksia ja kaikkien takana on toivo, ilo ja onni. Levy on paras kokonaisuus, minkä koskaan olen saanut haltuuni. Kappaleet on tehty Leifiä varten ja parempaa lopputulosta ei voisi olla - niin aito ja kaunis on koko levy.

Olin varhain paikalla ja sain valita hyvän istumapaikan ja löysinkin sen tutun naisen vierestä. Nyt oli salin etusosan lattiatilaa jätetty tyhjäksi tanssimista varten. Väkeä tuli paikat täyteen.

Illan teema oli - Tanssien vappuun! Tanssin osuus jäi vähäiseksi, kun illan alussa olleeseen tanssin opetukseen ilmaantui vain muutama halukas. Tilaa olisi ollut useammallekin parille. Orkesteri soitti kyllä heille upeaa Satumaa-tangoa.

Orkesteri aloitti konsertin kauniilla kappaleella, jonka nimestä minulla ei ollut tietoa. Sen jälkeen Leif Lindeman lauloi tangot: Tähdet Meren Yllä, Onnenmaa, Tulisuudelma ja Kohtalon tango. Kyllä Leif on luotu laulajaksi ja erityisesti tangoja varten!

Simaa ja munkkeja tarjottiin konserttiväelle tauolla, minkä jälkeen Leif jatkoi orkesterin yhden oman esityksen jälkeen. Hopeisen kuun kansa pitää tangona, vaikka lienee triolikappale, mutta joka tapauksessa kaunis kappale. Seuraavina olivat Täysikuu, Hiljainen Kylätie, La Paloma, Siks oon mä suruinen, Tule Hiljaa ja Leifin laulajan alun kappale Satumaa, Tenavatähti kaudelta. Hänen kiitoskappaleensa oli sama kuin alussa eli Tähdet Meren Yllä.

Olipa hieno tangoilta Aalto-salissa Jyväskylässä. Kovasti kiitoksia Leif Lindemanille ja häntä säestäneelle Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterille (Sinfis), jota johti kapellimestari Eveliina Aijasaho.

Tangojen ystäville/tangosieluille saisi tanssittavan hyvän levyn esitetyistä kappaleista - Leifin laulamana ja tämän upean orkesterin säestyksellä. Ilo oli kuunnellakin – kiitos!

Konsertin loputtua oli vapaata oleskelua. Levykauppa varmaan kävi. Leif jakoi nimikirjoituksiaan ja hymyään kaikille sekä sai vastaanottaa kukkasia. Kuviakin siinä otettiin. Kun tila tyhjeni, niin levyjä myyneellä herralla, Leifillä ja minulla oli kyllä hersyviä nauruhetkiä, kun uudella kamerallani yritettiin saada muutama kuva ja otoksissa riitti ilmeitä. Kun nauru pidentää ikää, niin eivät ne hetket hukkaan menneet. Nyt ei oikein postikorttikuvia saatu aikaan, mutta hymyillen jatkettiin matkaa kukin tiellemme.