30.04.2014 Keurusselässä

 

Viime vapunaaton vietin sairaalassa ja pitkään sen jälkeenkin. Nyt liikuin omin jaloin ja avoimin mielin. Ravintolavaput ovat omaa luokkaansa. Täällä onneksi tanssit olivat jo kesäpuolen tiloissa. Ihmiset tulevat monissa paikoissa aika myöhään. Tanssien alettua oli vielä väljää tanssia.

 

Illan aloitti Jari Grekin orkesteri Kasmir valsseilla Tallinnan illat ja Vastaus – valssilla. Tutut foksit olivat seuraavina, Elaine ja Voiko ihanammin päivän tämän alkaa. Tangot Quapita ja Liberte olivat upeita. Menoa oli humppakappaleissa Pulu pulu ja Kerran (Turun kaupungista löysin kauniin naisen). Kaunista tunnelmointia oli rumbakappaleissa Yksinäinen saarnipuu ja Tie jokainen. Setin päätteeksi oli nopeampaa, jotain Elvistä ja Ramona. Taukomusiikki alkoi hitaalla valssilla Nää ruusut vaan kukkivat...

 

Orkesteri soitti oikein hyvää tanssimusiikkia. Soittimiakin oli - saksofoni, oliko huilu ja haitari. Haitaristi lauloi aika paljon, hyvä ääni hänellä on.

 

Jari Grek aloitti osuutensa jivellä. Sitten olivat rumbat. Seuraavat kappaleet Ilta tullut on Roomaan ja olikohan Margarita. Tietysti humpatkin kuuluivat settiin. Jarin toisella tunnilla tuli oikein hyviä tanssikappaleita kuten Kun kuu jo nousee, Olet ystäväin, Kohtalon tähti ym. Ilta jatkui samaan tapaan ja väkeä oli tullut kovasti paikalle. Jari Grek osaa ottaa yleisönsä lauluillaan ja iloisella olemuksellaan.

 

Mukava oli välillä olla tanssimassa ja useimmiten paikalla on tanssituttuja. Tanssityylit ovat ravintolatansseissa moninaiset, mutta tärkeintä on kun vienti on musiikkiin sopivaa. Vapun tunnelma oli tietysti jo korkella niin kuin pitääkin. Itse poistuin jo ennen valomerkkiä, sillä aamulla on mukava herätä ajoissa uuteen päivään.