Kartano Kievarissa 14.02.2015

Olen jo jonkin aikaa yrittäyt sopeutua elämään ilman tanssipaikoille menoa. Tanssikerrat hiljalleen vähentyneet ja joulukuulla olin tanssipaikalla vain vähän aikaa vuoden viimeisenä iltana – lähdin kesken kotiin. Tammikuulla olin sentään kahtena iltana. Enhän osannut lopettaa aikeistani huolimatta tanssipaikoilla käyntejäni. Suurin syy läsnäolooni ovat kyllä orkesterit solisteineen, joiden musiikista pidän.

Tänä iltana esiintyi Saija Tuupanen ja orkesterinsa eXmiehet Kartano Kievarissa. Saijaa pidän valovoimaisimpana naisesiintyjänä. Haitaristi Aki Metsälä on taitava soittaja ja laulaa hyvin. Hänellä ja Saijalla on muutamia duettokappaleita, jotka ovat kauniita ja sopivat heille. Koko orkesteri on hyvä ja heillä on iloiset ilmeet lavalla. Mukavaa katsella heitä.

Illan musiikki oli erinomaista, monipuolista tanssimusiikkia. Saijan kappaleet ovat kaikki kauniita ja häntä on ilo katsella ja kuunnella. Tangoja hän ei ole unohtanut ja esittää useamman illassa. Hitaat valssit ovat illan kohokohtia. Hän toi mukanaan aikanaan Tornados-orkesterista kitaristin laulaman Sieluni soiton. Hän mainitsi nytkin kenen tekemä valssi on – Risto Nyqvistin (ex-rumpali orkesteri Channel Fourista). Tuskin moni tanssija sitä tietää tai edes välittää. Koemme eri asiat eri tavoin ja monelle riittää, kun musiikki soi.

Väkeä oli tavalliseen tapaan paljon, jos nyt ei ollut kovin ahdasta. Mukava olikin pitkästä aikaa tavata tuttuja tanssijoita ja saada tanssiakin hieman. Kovin aktiivinen en osannut olla edes naistenhaulla, mutta minulle riitti saada olla läsnä Saijan illassa. Ihan loppuun asti en jaksanut olla.