17.04.2015 Suolahtisali

 

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olin Äänekosken Laitakaupungin Orkesterin konsertissa. Nyt oli kevätkonsertti VUOKSI SUN. Orkesterin kapellimesteri on Timo Hytönen, joka on myös tehnyt sovitukset. Solisteina olivat Jari Haapamäki ja Teija Junikka sekä vierailijana Niko Dahlblom. Orkesterissa oli yli 20 soittajaa ja kaksi taustalaulajaa.

 

Ohjelman alkuosa oli koottu suomalaisista levyhiteistä ja väliajan jälkeen olivat vuorossa ulkolaiset kappaleet. Kaikki esitetyt kappaleet olivat hienoa kuultavaa.

 

Ilta alkoi instrumentaalikappaleella Soi vienosti murheeni soitto. Teija Junikka lauloi seuraavaksi Toivo Kärjen säveltämän Jos muistelet mua. Rakovalkealla-kappale esitettiin instrumentaaliversiona. Jari Haapamäki lauloi Kaj Chydeniuksen Sinua sinua rakastan ja Teija Junikka kappaleen Lauluni, joka oli yksi Laila Kinnusen suosituimpia kappaleita. Seuraavana oli vuorossa Suomen euroviisukappale lähes 30 vuoden takaa Päivä kahden ihmisen. Sen esitti silloin itse säveltäjä ja sovittaja Kari Kuivalainen. Nyt sen lauloi Jari Haapamäki. Katujen kuningattaren jälkeen oli kappale Vuoksi sun, josta konsertti oli saanut nimensä ja Tule luoksein iltarusko, joka voitti Seinäjoen tangon sävellys- ja sovituskilpailun vuonna 1999. Teija Junikka lauloi edellämainitut kolme kappaletta. Alkuosan konsertista päätti Jari Haapamäki kappaleella Lyhyenä hetkenä, joka oli vuonna 2014 rock-albumien kärjessä.

 

Paikalla oli täysi sali vieraita ja väliajalla oli saatavana kahvia ja leivonnaisia, jotka olivat niin hyviä, että minäkin sain tähteeksi jääneitä pullia mukaani pikkurahalla! Tapasin myös tällä kertaa Jari Haapamäen, jota ihailen laulajana ja uskon, että hänestä vielä kuullaan. Hän täyttää kaikin puolin esimerkiksi tangokuninkaan edellytykset. Upea lauluääni ja ulkonäkö on sellainen, että kelpaa esiintyä! Siis komea! Samalla tapasin myös tutun orkesterin jäsenen, pitkän linjan soittajan, Hannu Wacklinin, joka soitti puhaltimia ja soittaa myös Kyläpelimannit-orkesterissa.

 

Toisella osuudella kappaleet esitettiin pääasiassa englannin kielellä. Aloituksessa oli Caruso ja Unta en saa Jari Haapamäen esittämänä. Indian-kappaleen lauloi nuori vierailija Niko Dahlblom. It's only papermoon oli Teija Junikan laulu ja I've got you under my skin-kappaleen lauloi Jari Haapamäki. Teija Junikalla oli kappale Love. Jari Haapamäki lauloi kappaleet In the mood ja Bad, bad Leroy Brown. Kiitoskappaleena kaikki solistit esittivät Vuoksi sun, mikä oli hyvin valittu. Kappale jäi soimaan päähäni! Orkesteri soitti päätteeksi kappaleen Ilta Oulunjoella - hieno esitys isolta orkesterilta!

 

Vieraileva nuori herra Niko Dahlblom lauloi kauniisti oman kappaleensa ja sai valtaisat suosionosoitukset. Hän osallistui vuonna 2014 The Voice Kids-laulukilpailuun ja paikkakuntalaisena hänet tunsi varmaan koko paikallaollut väki – paitsi minä en. En ollut katsonut ohjelmaa TV:stä.

 

Ihmetellä saa, miten hieno ja laaja orkesteri on pienellä paikkakunnalla ja lisäksi upeat solistit. On ollut ilo käydä heitä kuulemassa useamman kerran.