Tuli sitten oikein perusteellisesti varmistettua, että Finkkujen uusi jäsen on arvoisessaan seurassa eli uusi työpaikka ja työtoverit ovat sopivat ;) Ihan siitä juteltiinkin hymy huulissa sekä Tomin itsensä että Lassen kanssa.  Minä kun en kovin usein ole yleensä sattunut tarkoituksella illan toisen orkesterin, Tulipunaruusujen lavakehujen kohteen "Suomen parhaan vai korjasiko Euroopan parhaan??? tanssiorkesterin" tansseihin. Siis olen jo pitkään jättänyt Finkut väliin, koska heidän illan musiikki kokonaisvaltaisesti ei saa minua innostumaan, joskin mm. edellisen illan ensimmäinen setti oli upeaa esitystä. Toivonkin, että Tomin mukana orkesteri saa hieman uusia tuulia ja onhan Tomin esittämä "Kissanainen" ainakin uutta ja hitaana kappaleena ihanan tunnelmoiva.

 

Tommolan uudiskorjaaminen on edennyt ja kunhan kaikki on saatu valmiiksi ulkotiloineen, niin siinä kelpaa kyllä tanssijan tanssia ja orkestereidenkin soittaa. On tilaa ja ilmavuutta kaikille. Jospa ensi kesä saa paikan toimimaan täysillä ja tanssijoidenkin osaavan tulla sinne.

 

Finlanders ja Tulipunaruusut takasivat musiikillisesti sopivan kokonaisuuden illalle. Sää oli kuin unelma. Niin kuin se on ollut viimeiset viikot. Yhtä auringonpaistetta ja välillä kevyttä tuulta. Kelpaa lomalla olla minunkin.

 

Illan aluksi väkeä oli vähän, mutta ei aikaakaan, kun paikat täyttyivät niin tanssipuolella kuin tarjoilupuolellakin. Tanssijoita oli saapunut kauempaakin ja nuoret naiset ja muutamat hyvät miestanssijat ovat tavallista Finkkutanssien asiakaskuntaa. Pinssiläisiäkin oli toistakymmentä.

Paikassa on sekahakukyltti, jonka suomin oikeuksin jotkut naiset kyllä hakivat, mutta yleensä se menee miestenhakuna. Naistenhaulla ja muutenkin koko hakualueella oli sekavuutta. Paikkoja ei ole määritetty, joten ne eivät ole  käytännölliset. Mutta eivät ne ole monessa muussakaan kauan toimineessa paikassa. Ulkoterassilla oli vilpoisampaa tanssia välillä.

 

Tuttuja oli mukava tavata ja tanssiakin heidän kanssaan. Nuljaskoinnin kenties tuleva mestari oli hillittynä kanssani, koska pitkään aikaan emme ole tanssineet yhdessä. Näin hänen kyllä käyvän lattialla läpi erilaisia lähestymisvaiheita, mutta niillä ei vielä palkintosijat heltiä. Enemmän persoonallisuutta tarvitaanJ

 

Monia mukavia kappaleita vain kuuntelin, sillä meitä naisia oli runsaasti hakijoihin nähden. Oikeastaan en ole tullut ajatelleeksi, että vaikka itsekin haen, jos mahdollista, tietyn herran tietylle tanssilajille, niin samoin tekevät miehet. Minua haetaan herkästi vakiotansseiksi katsottaville kappaleille, vaikka tiedän saman miehen tanssivan hyvin myös jiveä, buggia yms. Kai minut luokitellaan jäykäksi  puuhevoseksi. Naistenhaulla minun on pakko korvata tämä puute ja onnistuneita hakuja teinkin muutaman. Paras oli kuitenkin erään nuoren herran kanssa tanssittu, ei nyt ihan tango, mutta muutoin hyvä fiilistelykappale, johon hänellä oli hyvät askeleet. Jenkat jivenä tanssittuna ovat myös välillä hauskat.Naurettavan hauskaa oli myös kaakonkulman herran kanssa, joka osaa vaikka mitä, mutta kun tanssimme, en edes tiedä mitä tanssimme. Kenenkään muun kanssa en hulluttelisi niin lattialla. Hänen ajatuksensa varmaan on, ettei tanssiminen saa olla vakavaa ja hän ilmaantuukin hakemaan, kun olen juuri vaipumassa murheen alhoon naisten rivin takana. Hymykään kun ei ole kestotuote hakurivissä. Paras poistua taakse, kun ei jaksa olla iloisen näköinen. 

 

Olen huomannut, että mitä suurempi paikka, sitä vähemmän olen hakurivissä tai haen naistenhaulla tai esimerkiksi nyt sekahaulla, jolloin voisi tanssia vaikka joka kappaleen. Ne kappaleet, jotka tanssin, toivon saavani tanssia hyvin ja mieluummin lajin mukaisesti sekä mahdollisimman paljon tulkiten. En tunne erityistä halua tanssia painonsiirtoaskelin tai muutoin epävireässä viennissä. Siksi kai tavalla tai toisella varmistan, että tanssipartneri omaa edes jonkinlaisen musiikin tajun ja siihen sopivan viennin. Jos minulla olisi mahdollisuus tanssia jossain muissa olosuhteissa paritanssia, jättäisin kai lavakäynnit vähemmälle.

 

Tänään oli tarkoitus katsella karjalaisia maisemia autosta käsin ja tutustua uuteen tanssipaikkaan, Lemmenlavaan. Metsäkedon orkesteri olisi ollut hyvä syy ajaa sinne. Mutta lähempänä olevan Metsälinnan esiintyjämuutoksen takia matkani nyt jäi. Kari Tapion sairastuttua tilalle tulee La Strada ja Anita Hirvonen. Tanssiva ihminen ei voi olla pitämättä tästä orkesterista. Mutta ennakkoasenteita on ilmassa ja ilta näyttää, miten paikka täyttyy tanssijoista. Anitan ihailijat varmaan tulevat niin kuin olivat Kukonhiekassa viikko sitten ja voi sitä Anitan antaumuksellista esiintymistä. Ottaisipa jokainen työnsä edes vähän samaan suuntaan.