Kivistön työväentalolla 7.12.2008

Minä kun olen aika herkkäuskoinen ja johdateltavissa tai vielä parempi sanoa – uskon sinisilmäisesti lähes kaiken mitä minulle sanotaan. Lapsenuskoa se kai on ja oikeastaan nyt on suunta tulla lapseksi jälleenangel

Niin, Soneran nuori herra puhui minut ympäri. Miten hyvä perheliittymä onkaan. Ja oikeasti, onhan se hyvä, minulle 1,99 euroa/kk/lapsi. Lapseni eivät maksa mitään. Ainoa pieni vaiva on, että he tarvitsevat erikseen puhelimen. No, iltaisin ja viikonloppuisin voimme puhella/viestitellä ja heidän ei tarvitse kuljetella päivällä kahta puhelinta mukanaan. He voivat myös soittaa ja lähettää viestejä keskenään tällä toisella puhelimella.

Itse en tarvitse kahta puhelinta ja maksan muista puheluista/viesteistä erikseen sovitulla hinnalla. Lasten kanssa tuleekin eniten puhuttua ja viestejä läheteltyä. Hyvä puoli tässä liittymässä on, että sen saa sanoa irti koska vaan. Siispä kokeilemme, putoavatko puhelinlaskumme. Onhan meillä Meset ja Skypet, mutta niitä ei ole tullut alkuinnostuksen laannuttua kovin käytettyä.

Tanssimiseen tämä puhelinasia liittyi. Kävin viemässä puhelinkortit heille ja samalla matkalla Kivistön työväentalon tansseissa sunnuntaina illansuussa. Paikalla oli Köpi Koski ja Projekti. Tutunnäköinen soittajajoukko he olivat ja hyvin esittivät kaikenlaista tanssimusiikkia. Orkesterissa on haitaristi, ei koskettimia enkä niitä kaivannutkaan. Rumpali ja trumpetti, siinä vasta oli yhdistelmä. Muutaman kappaleen hän puhalteli, niin että sai mielihyvätilani nousemaan monta astetta.

Yksi kappaleista oli Maailmain, jonka Charliesin Janne Leino laulaa englannin kielellä, Il Mondo. Hieno oli trumpettiesitys. Rumpuja hoitelivat silloin muut soittajat, taito sekin heillä. Kun laulusta vastannut Köpi soitti myös saksofonia, niin kyllä musiikki sai hienoja lisäpiirteitä. Netissä mainitaan, että he soittavat kaikkea muuta paitsi masurkkaa, mutta pyydettäessä senkin. Se tieto oli väärä. Masurkka kuului pyytämättä iltaan.

Oikea tanssi-ilta siitä muodostui. Paikalla oli taas kerran täysi sali. Muutamana sunnuntaina ollutta tungosta ei kuitenkaan nyt ollut, vaikka piha oli täynnä autoja. Moni taitaa ajella ihan yksikseen. Alkuvalssi oli alkanut, kun jouduin sisälle. Siitä heti haki edellisen sunnuntain tumman heimon herra. Tanssimme myöhemmin illalla ja hän uskoutui minulle: Hän on rakastunut erääseen daamiin ja mietti mitä tekisi. Siinä asiassa osaan kyllä neuvoa :) Sanoinkin, että yksi elämä täällä on – anna palaa! Saa nähdä myöhemmin, mikä on lopputulos. Toivottavasti kaikki on hyvin.

Tässä paikassa on vuorotuntihaku ja jos herroista osa hakee hieman viiveellä, niin naistenhaulla haetaan etuajassa. Eri tanssilajit sain suunnilleen tanssittua. Nopeita lajeja soitettiin useita ja ne ovat suosiossa tanssijoiden keskuudessa iästä riippumatta. Sambaa en tanssinut ja mietin soitettiinko sitä. Tangoja esitettiin useita. Osan tanssin, jonkun siirryin suosiolla syrjään. En voi tuhlata tangon tunnelmaa, jos viejä ei elä siinä mukana. Tangosieluja ei liitele kaikkialla.

Erään tutun kanssa tanssin rumban, cha-chaan, jenkat Lapinjenkkana ja kuvioilla, masurkat ja polkat. Niiden jälkeen istuin penkissä hetken, kun eräs pariskunta pysähtyi ja sanoi, että polkkanne oli kaunista ja olisitte voittanut, jos polkkakilpailu olisi ollut. Kerroin heille, että viejästä se kaikki on kiinni ja tämä herra osaa sen kansantanssiharrastajana. Minun osani on vain olla vietävissä. Näissä polkissa oli hitaampi rytmi kuin esimerkiksi Korsun soittamissa. Ne olivat miellyttävämmät tanssia.

Paikalla oli vaimonsa kanssa eräs herra, varsinkin tangonviejänä hän on loistava. He tanssivat välillä erillään, mutta tänä iltana tangolle en päässyt hänen kanssaan. Jotain muuta tanssimme. Kun miehessä on ryhtiä ja raamia, on vientikin omaa luokkaansa ja siitä seuraa tanssin ilo.

Perjantain pettymystä aiheuttanut ilta on poispyyhkäisty näiden kahden tanssi-illan jälkeen. Mietin vieläkin Souvareiden iltaa. Eivät he ole voineet soittaa huonommin kuin aiemmin. Ehkä syynä vain oli heidän laitteilleen ja äänentoistolleen sopimattomat tilat. Täytynee jatkossa etsiytyä jonnekin heidän tanssi-iltaansa ja kuunnella heitä sydämellä.