02.11.2013 Haapamäen Suojalla

 

Olipas yksi Suojan mukavimmista tanssi-illoista. Aika usein on ollut toisenlaista tanssimisen puolesta... Illan iloani ei pilannut se, että menomatkalla välietapissa nuori nainen peruutti autonsa pitkin autoni kylkeä kahvipaikan parkkipaikalla. Hän tuli kertomaan asian eikä tehnyt niin kuin edellisenä kesänä Kuikan tanssilavan parkkipaikan törmäilijä. Hän unohti ilmoittaa asiasta.

 

Aluksi oli perillä hiljaista. Levymusiikki oli soimassa ja hyvä sellainen. Orkesteri Rosette osaa valita musiikin, jos ovat muutoinkin yksi suosikeistani. Väki lisääntyi ja pian sali oli täysi. Tanssiväki oli erilaista kuin edellisellä kerralla ja illasta muodostui mukava tanssillisestikin. Mutta eniten minua ilahdutti illan solisti, Leif Lindeman, Seinäjoen tangomarkkinoiden 2013 yleisön suosikki. Kruunua hän ei saanut, mutta hän pärjää kyllä ilman sitäkin. Tämä oli ensi tapaaminen hänen kanssaan. Orkesteri Rosette on sitten varmaan jatkossa Leifin taustalla. He ovat todella hyvä yhdistelmä ja nyt heillä oli toinen yhteinen esiintyminen.

 

Vaikka paikalla ei ollut ”huippu” taidon omaavia herroja, niin tyydyttäviä tansseja oli pitkin iltaa. Omalla kohdallani oli humppaa, buggia, slovareita, valsseja ja chachaata sekä tangoja. Kaikkia sain tanssia useampaan kertaan. Erityisesti hitaat valssit jäivät mieleeni ja tango rumpukapuloiden taitajan kanssa. Tangoja tanssin kahdet parit ja tauolla kolmannet. Hidas valssi  Sieluni soitto tuli nauhalta, mutta puolilta öin orkesteri esitti instrumentaalikappaleena Lumouksen (Fascination) ja Yli tuhannen virran laulettuna. Solisti lauloi tavallisesta valssista sovitetun hitaan valssin Monrepos. Laulu meni hyvin, mutta jokin soti musiikissa vastaan eli mielestäni jo hyvän perinteisen ja varsinkin hyvin tunnetun kappaleen uusi sovitus eri tahtilajiin ei tuntunut hyvälle. Lisäksi tanssiminenkaan ei ollut ilo, vaikka viejänä oli lajin osaava herra. Olikohan minulla pipo tiukalla...

 

Illan solisti hallitsi lavaa kaikin tavoin. Hän on komea ja eläväinen nuori herra. Tyylikäs puku yllään. Hänen äänensä on upea ja tumma. Tangolaulajan ääni, joka koskettaa minun sieluani. Hänen kappalevalintansa sopivat hyvin tähän arvokkaaseen suojeltuun taloon ja siinä nyt paikalla olevalle väelle. Mitään rokin rymistystä ei ollut. Jos oli nopeitakin kappaleita, niin ne olivat kauniin maltillisia. Tangot tietysti olivat parasta. Niillä hän aloitti ja niitä tuli illan mittaan. Kaikki olivat vanhoja, hyviä, oikeita tangoja. Ei mitään Seinäjoen viime vuosien suuntausta, jossa tangoa muunnellaan vaikka miksi. Kaunein yhdistelmä oli kuitenkin trioli kappaleet Hopeinen kuu ja Vihreät niityt. Nuo niityt vielä laulan jossain vieraassa paikassa karaokena...

 

Sain luvan ottaa kuvia solistista lavalta ja maan tasaltakin. Onnistuivat oikein hyvin. Eräs fani otti kuvan sitten solistista ja minusta. Olimme yhtä hymyä kuvassa. Miten seura tekeekään vaikutuksen jopa minuun mummoon. Siinä omat vuodet katosivat jonnekin ja jäljelle jäi iloinen olo ja kiitollisuus elämälle.