Tiistai-ilta 12.6.2007

Vaikka minä pidän tanssimisesta hyvin paljon, niin kummasti vain samalla hakeudun saamaan uusia kokemuksia ja lähinnä musiikin ja esiintyjien tähden. Kesän alun helleaalto on tasoittunut ja sää vaihtelee päivittäin. Nytkin matkalla satoi ja paistoi ja yhtäaikaakin eli "hiirenhäissä" matkani tapahtui vehmaitten maisemien kautta. Loppumatkan muutaman kymmenen kilometriä ajelin rauhallista oikotietä, jossa maaseudun rauha henki. Lintuja lehahteli puista tien yli.

Vaikka matka ei ole kotoa kovin pitkä, niin kolme golfkenttää on reitin varrella ja Revontuli satsaa varsinkin siltä osin omaan toimintaansa runsain mitoin. Perillä oli jopa golfvarusteiden esittelyä varten  tila. Kauempaa katsoen ajattelin olevan tanssikenkä-ym myynnin olevan paikalla. Paluumatka sen sijaan oli mielenkiintoinen ja vaati erityistä valppautta, jos nyt muutenkin öisin ajaminen on tarkempaa. Ilman viiletessä maasta nouseva lämpö nostatti mahtavia sumuja niin tielle kuin peittäen lahden pohjukat ja sumun noustessa korkealle puihin asti. Välillä pitkillä valoilla ei nähnyt kuin lyhyen matkaan eteenpäin. Onneksi hirvet ovat viisaampia eivätkä tule toikkaroimaan sumun sekaan.

Revontulen tiistai-illan artisti oli Markus Huitsi ja Tanssiorkesteri Nevada. Orkesteri oli säätelemässä soittimiaan ja antoi kuvan ammattitaitoisesta joukosta. Asiakkaita paikassa oli aluksi todella vähän. Jonkun verran toisella puolella ruokailijoita ja aivan muutama henki tanssisalin puolella. Tanssiväessä illan aikana oli kaksi tuttua herraa ja muu väki oli jotain muuta. Muutama tanssista innostunut pariskunta toi tanssitunnelmaa.

Oma tanssimiseni meni vastoin kaikkia "sääntöjä". Tanssin näiden tuttujen kahden herran kanssa ja kerran hain erästä vierasta herraa. Miesten tunnilla tuntematon herra haki hitaalle valssille ja hän varmaan osasi sen, mutta orkesteri ei osannut. Kokeilimme kaikkia mahdollisia askelia ja melkein parempi olisi ollut siirtyä sivuun. Hain häntä myöhemmin tanssimaan. Toivoi jiveä kanssani, mutta jotain muuta se kuitenkin oli mitä tanssimme. Niin, ja yksi hieman humalassa ollut herra haki enkä huomannut tilaa, kun haki takaapäin. Vaikeahko oli tanssimme, mutta loppuun meni.

Tanssi-ilta oli mukava näiden kahden herran ansiosta. Monia tanssilajeja tanssimme. Solistin ja orkesterin tiedoissa on huomattava ero esitettävistä lajeista, mutta kyllä orkesteri esitti tavallisia lajeja. Ehkäpä taito on kehittymässä. Toisen herran kanssa kuuntelimme musiikin tempoja ja voimakkuuksia. Hetkittäin tuntui hyvälle, mutta usein voimakkuus oli liian suuri. Myöskin solistin ääni särkyi ja kuulosti pahalta korvissa. Ehkä rokkikappaleissa voimakkuutta voi olla. Solistille sopi hitaammat ja tunnelmalliset kappaleet, joissa hänen äänensä kuului miellyttävänä.

Orkesterin kosketinsoittaja kertoi, etteivät laitteet olleet kunnossa kaikilta osin. Esimerkiksi solistin mikki ei ollut sopiva. Kaiuttimissakin oli jotain vialla. Myöskään orkesteri tässä muodossa on ollut koossa vain puoli vuotta. Kosketinsoittaja oli ainoa entisestä ja kolme soittajaa uusia. Kaikki he ovat opiskelijoita, joten esitetyn musiikin työstäminen ei liene ollut riittävää. Basso ja myös rummut olivat esillä välillä liian korostuneina. Musiikillisesti illasta jäi huono maku, mutta tanssimista tuli kyllä riittävästi.

Hyviä puolia paikassa on useita. Paikalla on ollut aiemmin lavaisäntä/emäntä, joka pitää yhteyksiä orkesteriin, hoitaa väliaikamusiikin, seuraa ilmanvaihtoa ja kaipa meidän asiakkaiden kuntoakin. Ehkä ei nyt ole kesällä kuitenkaan paikalla. Juomavesipaikka on tanssijoille ja kahvit pullineen ovat edulliset. Revontulessa on yleisvaikutelmana avaruus. Niin ulkona kuin sisällä. Paikan nettisivuilta näkee kaiken toiminnan. Varsinkin vanhempi tanssitila on lattiansan puolesta erityisen hyvä ja siinä yleensä viikkotanssit ovatkin. Vieressä oleva Aurorasali on iso ja monessa eri käytössä, myös tanssi-iltoja viikonloppuisin, kun paikalla on joku tunnettu esiintyjä ja odotettavissa paljon asiakkaita. Kesä on vilkasta aikaa tässä paikassa.