15.05.2011 Kivistöllä

Tanssiorkesteri Kaupparatsut nettisivuillaan ilmoittaa soittavansa vanhaa tanssimusiikkia tunteella. Siellä on kerrottu myös heidän tarkoituksensa musiikin levittämisen suhteen myös nuorille. He ovat seitsenhenkinen joukko, jossa on kaksi solistia, kaksi haitaristia, rummut, basso ja kitara. Tällä kertaa oli mukana vieraileva kitaristi, jolla oli oma soolo-osuus kappale.

Pakkohan tällainen soittokunta oli nähdä. Soitot olivat hyvät, niin olivat laulutkin ja kun kaksi haitaria soi yhtä aikaa, niin kumma on jos ei kelpaa tanssia. Väkeä oli vähän paikalla. Monikaan ei arvaa tai viitsi etsiä etukäteen tietoa tuntemattomasta orkesterista.

Alkuvalssille minua haki kai paikan vanhin tanssiherra. Ikänsä huomioiden vienti oli kohtuullista. Pystynkö liikkumaan itse lähellekään niin kuin hän, kun saavutan saman iän. Vuorotuntihakua oli ja olin paikalla kolmannen tunnin loppuun.

Orkesteri soitti eri tanssilajejakin. Humpat, foksit, jivet ja bugit sekä jenkat ym. sujuivat ihan mukavasti soitettuina ja tanssimassakin. Tango erään herran kanssa meni oikein hyvin. Paikalla ei ollut sellaisia tuttuja, joiden tiesin tanssivan hidasta valssia, joten naistenhaulla haku tapahtui arviolla. Niin meni tanssikin.

Humpat jivemäisesti väliaskelilla edeten salissa ovat erään herran bravuuritanssi ja hän on koettanut saada minunkin jalat mukaan. Tällä kertaa onnistui aika hyvin. Illan hauskin tanssi se oli. Hitaat hänen kanssaan ovat myös mukava tanssia, kun hän ei harrasta sipsuttelua lyhyin askelin missään lajissa. Polkat tulivat kolmannella tunnilla niin kuin yhdet tangoista ja ne kuuntelin. Illan tanssiväki oli määrältään pienin, mitä ollut tässä paikassa käydessäni ja vähissä olivat tanssimiehet. Niinpä oli parasta poistua ajoissa yöpuulle.