Metsälinnan sunnuntai-ilta 30.8.2009

Kesän toiseksi viimeiset tanssit Metsälinnassa sujuivat hyvän musiikin soidessa. Niin olivat soitot volyymeineen kuin laulutkin hyvässä tilassa. Niinhän se on aina ollut Omegan tansseissa, missä vuosien mittaan olen ollut läsnä.

Eija Kantola on yhtä säteilevä kuin aina ennenkin. Ja mikä parasta, tangojakin sopi iskelmien joukkoon ja illan lopulla Käärmetanssi oli mukava kuulla pitkästä aikaa. Ja siksikin mukava, kun siinä kappaleessa löytyy tanssijoiden useanlaiset käsitykset tanssitavasta. Minä kuuntelen kappaleen mieluummin.

Tanssiväki ei ollut kovin runsaslukuisena paikalla joskin usein tanssi-illassa solistin aloittaessa jostain aina tupsahtaa lisää tanssijoita ja fanejakin. Kahdella muulla sunnuntaitanssipaikalla oli myös hyvät esiintyjät, joten nyt oli tilaa tanssia. Tanssiväki oli jakaantunut varmaan sopivasti. Tuttuja olivat lähes kaikki tanssiherrat ja mukavasti ilta sujuikin. Yksi vieras herra haki ja niin kävi ilmi, että entisen kotiseutuni asukas hän oli ja harrastanut lavatanssia runsaasti. Melkein sama tunne tuli kuin joskus ulkomailla tapaa ventovieraan suomalaisen.

Nuorikin hän oli, omien lasteni ikäinen. Ilmeisesti ollut koulussakin samaan aikaan heidän kanssaan. Emme kumpikaan muistaneet toisiamme, mutta minä tunsin hänen vanhempansa ja sisarensa. Hänen hakuperusteensa oli, että olin tanssijannäköinen…. Katselin kotona peilin äärestä itseäni ja totesin, että jos kauneus on katsojan silmässä, niin taitaa olla meillä itse kullakin omat käsityksemme tanssijasta. Mutta itse asiassa, korjasin varmaan sen ekatanssin jälkeen ryhtiäni ja kai hymykin oli leveämpi.

Orkesteri soitteli illassa kolme osuutta ja solisti esiintyi kahden osuuden ajan. Tauolla olikin soittamassa levyjä varsinaisen soittajan poika. Hyvin hänkin valitsi kappaleet, olivat isän opit menneet perille.

Orkesteri esitti rumpali-Esan instrumentaalikappaleita  useampia, mikä minusta on hyvää kuultavaa. Rytmit ovat kohdallaan ja samoja kappaleita ei esitä kukaan muu. Polkka-, jenkka- ja masurkkakappaleet ovat hyvää vaihtelua monien orkesterien esittämiin samoihin kappaleisiin. Levyllähän on muitakin tanssilajeja edustettuina kuten hitaat valssit, tango, samba ja tavallinen valssi, yhteensä kymmenen kappaletta. Tuttuja tanssiherroja oli paikalla kauempaakin, joten tanssimaan pääseminen oli riittävää ja mukavaa. Ilta ei mennyt istumiseen, kun naistenhaullakin sain aikaan mitä pitikin.